Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ
Αθλια συμπαιγνία σε βάρος τους

Από κυβέρνηση, εφοπλιστή, τράπεζες και πλειοψηφία ΠΝΟ

«Μαύρα» Χριστούγεννα προετοιμάζουν για τους ναυτεργάτες των πληρωμάτων στα πλοία του εφοπλιστή Ποταμιάνου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, εκπρόσωποι της εταιρίας, εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών και από κοντά η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, καθώς χτες, σε συνάντησή τους στο υπουργείο, προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να τυλίξουν τους εργαζόμενους σε μια «κόλλα χαρτί», και να τους πετάξουν στο δρόμο και απλήρωτους. Την ίδια ώρα, έξω από το ΥΕΝ, οι ναυτεργάτες, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαιτούσαν να πληρωθούν άμεσα τον ιδρώτα τους, ενώ, όπως λεγόταν από τους ίδιους, δε θα ανεχτούν να πληρώσουν αυτοί «το μάρμαρο» των εφοπλιστικών παιχνιδιών και του άγριου ανταγωνισμού, που επικρατεί ανάμεσα στα μονοπώλια που λυμαίνονται το χώρο της κρουαζιέρας, για την αύξηση των κερδών τους.

Να σημειωθεί ότι στο όνομα της οικονομικής κατάρρευσης της ROC και των επιχειρηματικών παιχνιδιών που παίζει ο Ποταμιάνος, πληρώματα και υπάλληλοι στα γραφεία της εταιρίας ROC είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη, ενώ ειδικά οι ναυτεργάτες δεν έχουν πληρωθεί και τα αναδρομικά του 2004.

Οσο οι ναυτεργάτες βρίσκονταν έξω από το υπουργείο, μέσα, οι εκπρόσωποί τους γίνονταν μάρτυρες της άθλιας συμπαιγνίας μεταξύ εφοπλιστή, υπουργού και της ...συναινετικής τακτικής των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ. Η «λύση» που βρήκε το «τρίο», κοροϊδεύοντας ανοιχτά τους απλήρωτους ναυτεργάτες, είναι να... κάνει, λέει, παρέμβαση ο υπουργός στο Εφετείο, ώστε η εκδίκαση της αίτησης των πιστωτών, να τεθεί η εταιρία του Ποταμιάνου σε εκκαθάριση, να γίνει γρηγορότερα από τις 13 Γενάρη που έχει οριστεί! Βέβαια, το γεγονός αυτό σε καμιά περίπτωση δεν εγγυάται ότι οι ναυτεργάτες θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Η μόνη στιγμή που ακούστηκε η φωνή των ναυτεργατών ήταν όταν το λόγο πήρε ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Π. Τσουτσούλης, ο οποίος κατήγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις και απαίτησε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών και επιπλέον να τους δοθεί από την Εστία Ναυτικών έκτακτη οικονομική ενίσχυση 180 ευρώ. Παράλληλα, κάλεσε τους ναυτεργάτες συσπειρωμένοι με την ΠΕΜΕΝ να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να πληρωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ