Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Κατηγορηματικό ΟΧΙ στο χάρισμα των εισφορών

Από παλιότερη συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ ενάντια στην εισφοροδιαφυγή και την καταλήστευση του Ταμείου
Από παλιότερη συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ ενάντια στην εισφοροδιαφυγή και την καταλήστευση του Ταμείου
Αρνητική ψήφο έδωσε χθες το ΚΚΕ, στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Εργασίας που τιτλοφορείται «Ρύθμιση ετήσιας άδειας εργαζομένων και άλλες διατάξεις», ενώ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της ρύθμισης χρεών εισφοροδιαφυγής. Ο προτεινόμενος νόμος υπερψηφίστηκε μόνον από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο και συνολικά την εργατική νομοθεσία, ο Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε: «Υπάρχει ήδη νομοθεσία που δεν έχει στο σύνολό της εφαρμοστεί, νομοθεσία από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θεωρούμε ότι η δυναμική της νομοθεσίας αυτής, η αντεργατική και αντιλαϊκή δυναμική της δεν έχει εξαντληθεί», ενώ αποκάλεσε το νομοθέτημα «γαλάζια διαχείριση της ίδιας πολιτικής που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στο άρθρο 9 του νομοσχεδίου που αφορά ρυθμίσεις εργοδοτών για εισφοροδιαφυγή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έθεσε το ερώτημα «γιατί συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, να εισφοροδιαφεύγουν οι εργοδότες;» και απαντώντας σημείωσε: «Γιατί αναμένουν τέτοιου είδους διατάξεις, είτε με τη μορφή τροπολογίας, είτε με νομοσχέδιο. Οταν λοιπόν αναμένουν ότι κάποια στιγμή θα ρυθμιστούν τα χρέη, ότι θα βγουν κερδισμένοι από την υπόθεση αυτή, βεβαίως και δεν καταβάλλουν τις εισφορές».

Οσον αφορά στις άδειες, ο Αντ. Σκυλλάκος χαρακτήρισε πρόβλημα το «να κάνουμε κάποια επιμέρους διορθωτική κίνηση στο σύστημα των αδειών, όταν θα έπρεπε η άδεια να φτάσει στα τριάντα ημερομίσθια, τριάντα ημέρες να είναι η άδεια». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «το κυριότερο, παραμένει σταθερά επί χρόνια ότι πληρώνεται το επίδομα για δεκατρία μεροκάματα ή δεκαπέντε. Το ήμισυ του μισθού. Οπως γινόταν, όταν ήταν οι μισές οι άδειες απ' ό,τι είναι σήμερα. Εκεί είναι το ζήτημα. Το ζήτημα από το οποίο κρίνουμε αν μία κυβέρνηση προχωράει φιλεργατικά ή μένει στάσιμη ή προχωράει με βήματα σημειωτόν ή με βήματα προς τα πίσω». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος έκανε γενικόλογες αναφορές, αναφερόμενος στην επιλογή του Κ. Παπούλια ως πρόταση της ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι σε «κλίμα της συναίνεσης, συνδιαλλαγής» πρέπει να γίνει η όλη συζήτηση για το νομοσχέδιο. Οσον αφορά στις ρυθμίσεις των χρεών, σημείωσε ότι «ρυθμίζουμε τα χρέη με τρόπο ακριβοδίκαιο και διαφανέστατο», ενώ υποστήριξε ότι το εν λόγω μέτρο ενισχύει τους μικρομεσαίους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νομοσχέδιο για την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (2015-05-29 00:00:00.0)
Δικομματική συναίνεση στις απαιτήσεις των Βρυξελλών (2005-11-03 00:00:00.0)
Γίνεται ανακατανομή της πίτας (2005-01-20 00:00:00.0)
Η βία συμβαδίζει με την εμπορευματοποίηση (2004-09-08 00:00:00.0)
Προς ανατροπή οι εργασιακές σχέσεις στην Παιδεία (2001-08-28 00:00:00.0)
Δίνουν την περιουσία της στους ιδιώτες! (1997-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ