Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΛΚΙΣ - ΒΑΦΕΙΑ ΗΛΙΑΔΗ
Μάχη σώμα με σώμα!

Μάχη κυριολεκτικά σώμα με σώμα έδιναν μέχρι αργά χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι στα Βαφεία του Κιλκίς προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά εμπορευμάτων από το εργοστάσιο. Οι εργοδότες αδελφοί Ηλιάδη (Κώστας, Γιάννης και Δημήτρης) με την ανοχή της αστυνομίας επιτέθηκαν στους εργαζόμενους που περιφρουρούν το εργοστάσιο και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των υπό απόλυση εργατών. Η αστυνομία σε ρόλο θεατή άφηνε τους αδελφούς Ηλιάδη να κλιμακώνουν την τραμπούκικη πρακτική τους σε βάρος των εργαζομένων που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλιά και διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν. Μάλιστα ο Διοικητής του ΑΤ Κιλκίς κ. Κουφός αρνήθηκε να προχωρήσει στη σύλληψη των εργοδοτών παρά τις διαμαρτυρίες του στελέχους του ΠΑΜΕ Σ. Ζαριανόπουλου. Παρέπεμπε τους εργαζόμενους να... υποβάλουν μηνύσεις.

Στο εργοστάσιο έφτασε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, τοπικό στέλεχος της ΝΔ, που ανέλαβε ρόλο υπεράσπισης των εργοδοτών και προσπαθούσε να πείσει τους εργαζόμενους να επιτρέψουν την έξοδο των εμπορευμάτων. Τελικά οι εργαζόμενοι επέτρεψαν την έξοδο του οχήματος αφού το άδειασαν από το εμπόρευμα.

Απέναντι στην αποθρασυμένη εργοδοσία, που στηριζόμενη στο αντεργατικό πλαίσιο της πολιτικής του δικομματισμού συνεχίζει την εγκληματική δράση της, οι εργαζόμενοι στα Βαφεία του Κιλκίς στέκονται ενωμένοι. Και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους συντονισμένα με τους συναδέλφους τους στις άλλες επιχειρήσεις (ΚΟΡΤΑΓΚ, ΗΛΤΕΞ) των αδελφών Ηλιάδη, που δέχονται την ίδια επίθεση.

Νωρίτερα, χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΚΟΡΤΑΓΚ και των Βαφείων του Κιλκίς πραγματοποίησαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Κατερίνη και Κιλκίς αντίστοιχα. Σήμερα μέλη της διοίκησης των Σωματείων τους μεταβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Απασχόλησης.

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, τα αναδρομικά της αύξησης για το 2004, και το δώρο των Χριστουγέννων. Απαιτούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και άμεση οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωσε «λουκέτο» (2010-03-18 00:00:00.0)
ΟΧΙ στις Σειρήνες της υποταγής (2005-04-27 00:00:00.0)
Μάχη έξω από το εργοστάσιο (2005-04-13 00:00:00.0)
Απολύσεων συνέχεια... (2005-01-05 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα οι εργάτες του Ηλιάδη (2004-12-15 00:00:00.0)
«Λουκέτο» στην κλωστοϋφαντουργία ΗΛΤΕΞ (2004-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ