Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Βάζει χέρι» στις επιδοτήσεις των αγροτών

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

«Χέρι» στις επιδοτήσεις των αγροτών βάζει η Αγροτική Τράπεζα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), καθώς, όπως επισημαίνει, δεν μπορούν να εισπραχθούν από τους δικαιούχους, αν δεν υπογράψουν πρώτα εξουσιοδότηση προς την ΑΤΕ, ώστε να εισπράξει αυτή εκ μέρους τους από το λογαριασμό των κοινοτικών επιδοτήσεων, όταν αυτές οριστικά και συνολικά πληρωθούν.

Στην ανακοίνωση, αφού γίνεται αναφορά στη μείωση των τιμών και των επιδοτήσεων για τα δημητριακά και το καλαμπόκι επισημαίνεται: «Την ίδια στιγμή και μπροστά σ' ένα μικροκομματικό παιχνίδι εντυπώσεων ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, συντελείται τις τελευταίες μέρες νέα επίθεση στο ισχνό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών για να "εξυγιανθεί" το χαρτοφυλάκιο της ιδιωτικοποιημένης ΑΤΕ ΑΕ. Οι "κουτσουρεμένες" επιδοτήσεις που έχουν κατατεθεί με τη μορφή δανείου στους λογαριασμούς των αγροτών στην ΑΤΕ κατά 70% παραμένουν δεσμευμένες (!) με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να τις εισπράξουν, αν δεν υπογράψουν πρώτα εξουσιοδότηση προς την ΑΤΕ ΑΕ να εισπράξει αυτή εκ μέρους τους από το λογαριασμό των κοινοτικών επιδοτήσεων όταν αυτές οριστικά και συνολικά πληρωθούν (!!). Ετσι, η διοίκηση της ΑΤΕ "βάζει χέρι" στις κοινοτικές επιδοτήσεις που ως γνωστόν απαγορεύεται να κατακρατούνται, με τη συνέργεια της κυβέρνησης που εμφανίζεται, ταυτόχρονα, με "φιλολαϊκό" προσωπείο ότι αποδίδει αυτές ταχύτερα από άλλες φορές».

Συνεχίζοντας, η ΕΟΑΣΝΛ, τονίζει: «Ετσι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την ίδια αντιαγροτική - αντισυνεταιριστική πολιτική, προχωρώντας παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και του ομίλου της, είτε με τη συνέχιση του ξεπουλήματος των εναπομεινάντων συνεταιριστικών βιομηχανιών (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ), είτε με τη δέσμευση των επιδοτήσεων των αγροτών για χρέη, με αντικειμενικό σκοπό τον περιορισμό των απαιτήσεων της ΑΤΕ, που η πολιτική των διαφόρων κυβερνήσεων, δημιούργησε σε βάρος των αγροτών και των ΑΣΟ, με στόχο τη "μετοχοποίηση" - ιδιωτικοποίησή της μέσω του χρηματιστηρίου».

Και καταλήγει: «Το ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές και καλεί όλους τους αγρότες, τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις να αντιταχθούν στις επαίσχυντες αυτές ενέργειες. Καλούμε, τέλος, όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν μέσα στους αγροτικούς συλλόγους, στην Ενωτική Ομοσπονδία, να πάρουν μέρος στη νέα πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση που αποφάσισε η ΠΑΣΥ στα μέσα Γενάρη 2005 για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ