Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η αγάπη σε δύο... πράξεις

Σκηνή από την ταινία του Αλέν Ρενέ «Χιροσίμα αγάπη μου»
Σκηνή από την ταινία του Αλέν Ρενέ «Χιροσίμα αγάπη μου»
Μια ταινία σταθμός του παγκόσμιου κινηματογράφου, είναι το θαυμάσιο αισθηματικό δράμα «Χιροσίμα αγάπη μου», που τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Αλέν Ρενέ. Η ταινία θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Μια ηθοποιός φτάνει στη Χιροσίμα για να συμμετάσχει σε μια ταινία υπέρ της ειρήνης. Συναντά έναν Ιάπωνα και μεταξύ τους δε θ' αργήσει να αναπτυχθεί ειδύλλιο. Οι αναμνήσεις γεννιούνται. Οι καταστροφές από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι επιπτώσεις της ατομικής βόμβας, που θυμίζει ο Ιάπωνας, την οδηγούν να του διηγηθεί το προσωπικό της δράμα στη γαλλική πόλη Νεβέρ. Κατά την περίοδο της Κατοχής είχε ερωτευτεί ένα Γερμανό στρατιώτη. Οταν αυτός σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της, οι συμπατριώτες της την κούρεψαν και τη φυλάκισαν σ' ένα υπόγειο, μετά την απελευθέρωση.

Η ταινία εγκαινίασε την ελευθερία του μοντερνισμού στον κινηματογράφο. Οι εικόνες εναρμονίζονται μουσικά με τον ποιητικό λόγο του σεναριογράφου, σε μια σπάνια οπτικοακουστική σύνθεση μεγάλης ομορφιάς. Η μνήμη, προσωπική και ιστορική, απασχολεί τον Αλέν Ρενέ στο αντιπολεμικό αυτό αριστούργημα. Παίζουν: Εμανουέλ Ριβά, Ειζι Οκάντα, Μπερνάρ Φρεσόν.

Απ' το Mega θα παρακολουθήσουμε τη δραματική ταινία «Η ζωή σε δύο πράξεις» σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους.

Μια διαζευγμένη μητέρα, η καινούρια σύζυγος, ένας άνδρας που πρέπει να κάνει τις επιλογές μιας ολόκληρης ζωής και το αναπόφευκτο πεπρωμένο.

Η Τζάκι και η Ιζαμπέλ δεν έχουν τίποτα κοινό. Η μία είναι ιδανική μητέρα, ενώ η άλλη αγωνίζεται να παίξει το ρόλο της μητέρας, έως ότου οι περιστάσεις τις αναγκάζουν να μοιραστούν την ίδια οικογένεια και να βάλουν στην άκρη την αμοιβαία τους αντιπάθεια για το καλό των παιδιών. Η ωραία και νεαρή Ιζαμπέλ και η μεσήλικη Τζάκι προσπαθούν να βρουν κάποιο σημείο επαφής μια και σχετίζονται με τον ίδιο άνδρα: η πρώτη ετοιμάζεται να τον παντρευτεί και η δεύτερη τον έχει χωρίσει, αλλά είναι η μητέρα και των δυο παιδιών τους, ενός 14χρονου κοριτσιού και ενός μικρότερου αγοριού. Ανάμεσα στις δυο γυναίκες τα παιδιά, τα οποία, πιεσμένα αρχικά από τη μητέρα τους, αντιμετωπίζουν με εχθρότητα τη μητριά τους, παρόλο που αυτή κάνει το παν για να κερδίσει τη συμπάθειά τους. Οταν όμως η μητέρα ανακαλύπτει ότι πρόκειται να πεθάνει από καρκίνο, η στάση της αλλάζει σιγά σιγά και προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία της νέας γυναίκας για χάρη των παιδιών της... Παίζουν: Εντ Χάρις, Σούζαν Σάραντον, Τζούλια Ρόμπερτς, Λίαμ Εϊκεν, Τζίνα Μαλόουν. (Mega, 23.10)

Απ' την ΕΤ3 θα μεταδοθεί η ταινία μυστηρίου της Σαμάνθα Λανγκ «Επικίνδυνη έλξη».

Μια σκοτεινή υπόθεση δολοφονίας μπλέκει στα γρανάζια του υποκόσμου την Τζιλ, μια έμπειρη ιδιωτική ντετέκτιβ. Η έρευνα για το φόνο μιας νεαρής φοιτήτριας, οδηγεί την Τζιλ στη γοητευτική καθηγήτρια λογοτεχνίας, Νταϊάνα. Στο πλευρό της η Τζιλ θα γνωρίσει τον έρωτα αλλά και θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον κίνδυνο. Τυφλωμένη από το ανεξέλεγκτο πάθος της, θα παραβλέψει κάθε βασικό κανόνα της δουλειάς της και, όταν τελικά ανακαλύψει την αλήθεια, ίσως να είναι πολύ αργά. Πρωταγωνιστούν: Κέλι Μακ Γκίλις, Σούζι Πόρτερ (ΕΤ3, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ