Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατηγορηματικό «όχι» στο χαράτσι του ΟΤΕ

Την κατηγορηματική της αντίθεση στις αυξήσεις των τιμολογίων του ΟΤΕ εκφράζει η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ (υποβλήθηκαν για έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων - ΕΕΤΤ - και αναμένεται να ισχύσουν από τις 31 του Δεκέμβρη 2004), που προβλέπουν αύξηση 8,7% στο μηνιαίο πάγιο τέλος που αφορά όλους τους συνδρομητές! Αντίθετα, ορισμένες μειώσεις αφορούν σε ειδικά επιχειρηματικά πακέτα και στη διεθνή τηλεφωνία.

Με ανακοίνωσή της η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Για άλλη μια φορά ο απλός εργαζόμενος αναλαμβάνει τα χρέη μιας πολιτικής, που εξασφαλίζει κέρδη στους μεγαλομετόχους του ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και ο απατηλός μύθος των φτηνών υπηρεσιών που δήθεν θα εξασφάλιζε ο ανταγωνισμός. Για άλλη μια φορά η τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ γίνεται και αυτή εργαλείο στην αναδιανομή του πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, αφού και πάλι αφαιρεί σημαντικό μέρος του εργατικού μεροκάματου και μισθού για να το αποδώσει στο κεφάλαιο, μέσω της μείωσης των τιμών υπηρεσιών προς αυτό (διεθνή τηλεφωνία και ειδικά επιχειρηματικά πακέτα)».

«Ευρωπαϊκή Ενωση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ΣΥΝ και συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία μπορούν να είναι ...υπερήφανοι!! Αυξήσεις στα μεροκάματα και στις συντάξεις από τις κυβερνήσεις τους και τους "συνδικαλιστές" τους 2-3%, μείωση των τιμών των προϊόντων των αγροτών μικροπαραγωγών, αλλά αυξήσεις 8,7% στα τιμολόγια του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, στα εισιτήρια, στα φάρμακα και στις παροχές υγείας και περίθαλψης, στα φροντιστήρια και στην ιδιωτική παραπαιδεία, στα χαρτόσημα των αιτήσεων των ανέργων προς το ΑΣΕΠ κ.ο.κ.».

Εν κατακλείδι, στην ανακοίνωση της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών του Κόμματος επισημαίνεται: «Δεν πάει άλλο! Καμιά ανοχή στην πολιτική της ΝΔ, καμιά αυταπάτη για την ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΝ. Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη. Να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα ενάντια στην ακρίβεια, να διεκδικήσουν κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ. Να στηρίξουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ και την πρότασή του για τηλεπικοινωνίες 100% κρατικές, λαϊκή περιουσία, χωρίς μεγαλομετόχους, μεσάζοντες, ανταγωνιστές, αλλά με καλές και φτηνές υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ