Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ - ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΚΤΕΛ - ΤΑΞΙ
«Ποδαρικό» με «τσουχτερές» αυξήσεις

Η κυβέρνηση σέρνει το χορό των ανατιμήσεων

Ομοβροντία αυξήσεων σε τιμολόγια ΟΤΕ, εισιτήρια αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και κόμιστρα ταξί, αποφάσισε η κυβέρνηση για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Απαρχή γίνεται με τα τηλεφωνικά τέλη, που αυξάνονται κατά 8,7% από τις 31 Δεκέμβρη 2004, ενώ από την 1η Γενάρη 2005 αυξάνονται κατά 7% οι τιμές στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, συμπεριλαμβανομένων και των ΚΤΕΛ Αττικής, καθώς και τα κόμιστρα των ταξί κατά 12%.

Την απόφαση για τις «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, υπέγραψε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάη του 2003 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε αύξηση 5% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, ενώ τον περασμένο Αύγουστο ακρίβυναν μέχρι και ένα ευρώ τα εισιτήρια των υπεραστικών ΚΤΕΛ που διέρχονται από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ως επακόλουθο των «τσουχτερών» διοδίων που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι λεωφορειούχοι. Το «χαράτσι» αυτό οι ιδιώτες λεωφορειούχοι το μετακύλησαν στο επιβατικό κοινό.

Οσον αφορά στα τιμολόγια του ΟΤΕ, η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στην οποία έχουν υποβληθεί για έγκριση, διατύπωσε χτες την προκλητική άποψη ότι ο Οργανισμός έχει περιθώριο για μεγαλύτερη αύξηση (από το 8,7%) στο πάγιο μηνιαίο τέλος! Και, ακόμα πιο προκλητικά, διατηρεί επιφυλάξεις για τα εταιρικά τιμολόγια λιανικής του ΟΤΕ, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο αυτά περιορίζουν το περιθώριο κέρδους των ανταγωνιστών του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ