Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Απεργία στις κατασκευαστικές

Στο δρόμο του αγώνα για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων που τους οφείλουν οι κατασκευαστικές εταιρίες στις οποίες εργάζονται, κατεβαίνουν και πάλι σήμερα οι οικοδόμοι των Γρεβενών. Στις 10 το πρωί θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία, την οποία και χτες απέκλεισαν συμβολικά για μία ώρα.

Περίπου 50 οικοδόμοι, που εργάζονται στην «Πανμακεδονική Τεχνική», η οποία έχει αναλάβει την ανέγερση των εργατικών κατοικιών στα Γρεβενά, αλλά και άλλοι τόσοι συνάδελφοί τους στην εταιρία «Εμπεδος» που κατασκευάζει τμήμα της Εγνατίας Οδού, είναι απλήρωτοι εδώ και δυόμισι μήνες. Οι 100 οικοδόμοι τις τελευταίες μέρες έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Μαζί τους στον αγώνα και οι 5 οικοδόμοι που απέλυσε πριν λίγες ημέρες η «Πανμακεδονική» πετώντας τους στο δρόμο απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών βρέθηκε χτες ο Π. Σιάμινος, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο οποίος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να συμμετέχουν στη σημερινή συγκέντρωση και να εκφράσουν ενεργά την αλληλεγγύη τους στους απλήρωτους συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ