Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ασπονδοι φίλοι» και «αξιόπιστοι συνομιλητές»

Δυο διαψεύσεις έκανε χτες ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας για τη φαρμακευτική πολιτική.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, υπάρχουν διαφωνίες για το αν στη διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων θα έχει το «πάνω χέρι» το υπουργείο Υγείας ή Ανάπτυξης. Ο Ν. Κακλαμάνης είπε ότι η παρουσία στη χτεσινή συνάντηση «του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου και εκπροσώπου του υπουργείου Απασχόλησης, δίνει απάντηση σε δημοσιεύματα για το αν υπάρχει διάλογος, συνεργασία και κοινή στάση των συναρμόδιων υπουργών ή όχι».

Στη συνέχεια ο Ν. Κακλαμάνης είπε ότι πληροφορήθηκε πως σε επίπεδο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ακούστηκαν φήμες ότι θα πάει σε άλλο υπουργείο ή ότι «έχω υποβάλλει παραίτηση». «Αυτά, πρόσθεσε, μόνο ο Καραμανλής μπορεί να τα ξέρει» τονίζοντας ότι «δεν έχει υποβάλει καμιά παραίτηση γιατί δεν είναι από εκείνους που υποβάλλουν παραιτήσεις και τις παίρνουν πίσω... Τώρα αν αυτοί που τα διαδίδουν είναι πραγματικοί μας φίλοι και έχουν δει ότι κουραζόμαστε, τότε εντάξει. Εάν είναι οι "άσπονδοι φίλοι" και το λένε για άλλους λόγους, τότε κακό του κεφαλιού τους. Σας τα ξεκαθαρίζω για να ξέρετε ότι μιλάτε με αξιόπιστους συνομιλητές».

ο παριστάμενος πρόεδρος του ΣΦΕΕ Γ. Συκιανάκης ζήτησε το λόγο για διευκρινίσεις και ο Ν. Κακλαμάνης τον διέκοψε λέγοντας ότι δεν αναφέρθηκε στον «επίσημο ΣΦΕΕ» και εισέπραξε τη διαβεβαίωση του ΣΦΕΕ πως «έχει εμπιστοσύνη στα σημερινά πρόσωπα ότι θα λύσουν τα προβλήματα».

Ενδιαφέρον θα ήταν να γίνει γνωστό ποιοι - κατά τον υπουργό - είναι οι «άσπονδοι φίλοι», αλλά και σε ποιους θέλει να εμφανιστεί ως «αξιόπιστος συνομιλητής». Τα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου είναι τεράστια και η αναδιανομή της πίτας που φαίνεται να επιχειρεί η κυβέρνηση δημιουργεί ομάδες συμφερόντων - οι οποίες βρίσκονται πάντα στην αντίπερα των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ