Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγνωστο αν θα δοθούν αποζημιώσεις

Αγνωστο αν θα δοθούν αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού Σερρών που η παραγωγή τους καταστράφηκε το 2003 από την επιφυτία πράσινου σκουληκιού, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη.

Ο Αλέξανδρος Κοντός υποστήριξε ότι «δεν μπόρεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση να εγκρίνει τη σχετική ζημία» και πως «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Εχουμε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η κυβέρνηση «θα μπορούσε να αγνοήσει ακόμα και την Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε, παίρνοντας το λόγο ο Αγγελος Τζέκης, τονίζοντας πως «δεν μπορεί από τη μια να έρχεσαι με νόμους εδώ και να δίνεις φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες και από την άλλη να λες ότι γι' αυτά τα εκατομμύρια των ευρώ πρέπει να πάρω και κάποια έγκριση». Προτείνοντας συγκεκριμένη λύση επισήμανε ότι μπορεί η κυβέρνηση «μέσω της Αγροτικής Τράπεζας να δώσει δάνεια στους συγκεκριμένους αγρότες και άτοκα μάλιστα», λέγοντας ότι «αν υπάρξει πολιτική βούληση μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «δε φταίνε οι αγρότες για την καταστροφή. Φταίνε οι καιρικές συνθήκες, αλλά, κύριε υπουργέ, φταίει και η έλλειψη γεωπόνων στις υπηρεσίες Γεωργικών Εφαρμογών. Τους γεωπόνους που υπάρχουν στις υπηρεσίες, τους έχουμε μόνο για τις επιδοτήσεις που σημαίνει, δηλαδή, ότι είναι ουσιαστικό το πρόβλημα προστασίας των φυτειών όλων των γεωργικών προϊόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ