Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Η χρονιά «έκλεισε» με πρόστιμα

Με την επιβολή προστίμων σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ύψους 195.000 ευρώ, «αποχαιρετά» τη φετινή τηλεοπτική χρονιά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε κατά πλειοψηφία πρόστιμο 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» για την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα». Στην εκπομπή αυτή προβλήθηκε χρηματισμός μιας υπαλλήλου δημόσιου φορέα που καταγράφηκε με τη χρήση κρυφής κάμερας. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, επισήμανε ότι σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας δεν μπορεί να γίνει χρήση της κρυφής κάμερας. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε η Εύη Δεμίρη, η οποία πρότεινε το πρόστιμο να αυξηθεί στις 150.000 ευρώ.

Επίσης, πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», για την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Κρουαζιέρα χωρίς επιστροφή», με λάθος σήμανση και σε απογευματινή ώρα. Στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και στην εκπομπή «Πρωινό Κους Κους» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για υποβαθμισμένη εκπομπή, ενώ με 50.000 ευρώ για παρέμβαση σε ιδιωτική ζωή πληρώνει το «Alter» το «θέμα» που προβλήθηκε στην εκπομπή του «Top Secret». Μειοψήφησε ο Ν. Κουράκης, ο οποίος πρότεινε το πρόστιμο να είναι 20.000 ευρώ.

Από τα «βέλη» του ΕΣΡ δε γλίτωσαν ούτε οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Ετσι, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM» για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος, ενώ 10.000 ευρώ θα πληρώσει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Studio 3 FM 103,5» του Νομού Θεσσαλονίκης, επειδή παρά τις δύο συστάσεις του ΕΣΡ εκπέμπει παράνομα από το Νομό Σερρών. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε η Ιρις Αυδή, η οποία πρότεινε το πρόστιμο να μειωθεί στις 3.000 ευρώ.

Χτες είχε κληθεί επίσης σε ακρόαση ο ραδιοφωνικός σταθμός «Planet» σχετικά με αίτηση θεραπείας που υπέβαλε για την απόφαση του ΕΣΡ στις 19.10.2004, με την οποία ανέστειλε για ένα μήνα την άδεια λειτουργίας του ραδιοσταθμού. Ομως, στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού, Αθ. Παύλοβιτς, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα των 80 εργαζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων. Αντί αυτού παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του, ο οποίος επανέλαβε ότι ο ιδιοκτήτης του σταθμού δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει...

Απορρίφτηκε, επίσης, η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός «Μακεδονία TV». Στον τηλεοπτικό σταθμό έχει επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ και οριστική διακοπή προβολής εκπομπής με αστρολογικό περιεχόμενο. Στην απόφαση μειοψήφησε ο Ν. Κουράκης, ο οποίος πρότεινε να μειωθεί στις 30.000.

Πιστοποιητικά διαφάνειας δε συζητήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ και αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ