Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Νέα παραχώρηση ενόψει

Μεγαλοεπιχειρηματίες του ποδοσφαίρου - ελεύθεροι χώροι, σημειώσατε 2-0! Μετά τον Ολυμπιακό και το «Καραϊσκάκη», ετοιμάζονται νέα προνόμια και προς τον Παναθηναϊκό, για το θέμα του γηπέδου. Αυτό ουσιαστικά ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνάντησης μεταξύ υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, και των προέδρων του Παναθηναϊκού, δηλαδή της ΠΑΕ Γ. Βαρδινογιάννη, της ΚΑΕ Π. Γιαννακόπουλου και του Ερασιτέχνη Θ. Γιαννακόπουλου.

Οπως προέκυψε από τις δηλώσεις των προαναφερόμενων, ήδη παραχωρήθηκε στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (ΚΑΕ και για μπάσκετ, βόλεϊ) ο χώρος στο Γουδί, ο οποίος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ως γήπεδο του Μπάντμινγκτον. Στο γήπεδο αυτό, αφού κατασκευαστεί, ώστε να χωράει 7.000 - 8.000 θεατές (από 4.000 που είναι σήμερα) θα «φυτευτούν» και μια σειρά από άλλες εμπορικές χρήσεις.

Οσον αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου ο Γ. Σουφλιάς υπέδειξε δύο εναλλακτικούς χώρους, έναν στο Γουδί και έναν στο Ελληνικό, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες του ΠΑΟ να του δηλώσουν ποιον από τους δύο προτιμούν μέχρι το τέλος του Γενάρη 2005, ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθεί η κατασκευή. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είπε ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή θα είναι «ένα αυτοχρηματοδοτούμενο και εμπορικά βιώσιμο γήπεδο»... «κλείνοντας» μάλλον προς Ελληνικό.

Αν τελικά, και το σενάριο αυτό επαληθευτεί, τότε οδηγούμαστε σε ενταφιασμό της όποιας ελπίδας για Μητροπολιτικό Πάρκο στην Αττική, αν υπολογιστεί ότι στο Ελληνικό ήδη 2.500 στρέμματα - από τα συνολικά 5.000 - έχουν παραχωρηθεί στα «Ολυμπιακά Ακίνητα», άλλα 1.000 στρέμματα οδηγούνται σε οικοπεδοποίηση, ενώ άλλα περίπου 700 στρέμματα προορίζονται για άλλες εγκαταστάσεις, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμοί μετρό και τραμ, αμαξοστάσια κλπ.

Σημειώνουμε ότι με βάση μελέτη του Οργανισμού Αθήνας, το γήπεδο του ΠΑΟ μπορούσε να χωροθετηθεί στον Ελαιώνα, ενώ ως έδρα της ομάδας, θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και το ΟΑΚΑ. Κάτι τέτοιο, όμως, απορρίπτουν κυβέρνηση και ιδιοκτήτες της ΠΑΕ, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η κερδοφορία με οποιοδήποτε τίμημα...

Αντιδράσεις

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, με κοινό ψήφισμά τους, σημειώνουν: «Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας, στην πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για κατασκευή τεράστιου αΑθλητικού - εμπορικού συγκροτήματος (γήπεδο, καταστήματα, γκαράζ), αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή» και να θεσμοθετηθεί επιτέλους το Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου στο Γουδί.

Διεργασίες και με την ΑΕΚ

Και ενώ οι «πράσινοι» επιχειρηματίες - μπροστά στην κοινή επιδίωξη για κέρδος - βρήκαν τις ισορροπίες και τους τρόπους να πορευτούν σε κοινούς δρόμους και να μοιράσουν τα χωράφια τους, οι «κιτρινόμαυροι» ομόλογοί τους δεν τα κατάφεραν. Χτες με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Ορφανό, συναντήθηκε μόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ντ. Νικολαΐδης, και όχι ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής, Γ. Γρανίτσας. Η διάσταση απόψεων και επιδιώξεων ΠΑΕ - «Ερασιτεχνικής» ΑΕΚ, επιβεβαιώθηκε...

Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι στην πρόταση Γρανίτσα υπάρχει «ένα κενό, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που η πολιτεία δεν πρόκειται να καλύψει». Επανέλαβε πάντως την προσήλωση της κυβέρνησης στη βοήθεια των επιχειρηματιών. Οχι καταβάλλοντας άμεσα χρήματα, αλλά «να βοηθήσει όποιο επιχειρηματικό σχέδιο απαιτεί από εμάς όρους δομήσεως, που σημαίνει ουσιαστικά εμπορικές δυνατότητες ή όποιες άλλες δυνατότητες θα βοηθούσαν και να εκτελεστεί το επιχειρηματικό σχέδιο και στη συνέχεια να υπάρχει απόσβεσή του και στα θέματα λειτουργίας και συντήρησης».

Από την πλευρά του ο Ντ. Νικολαΐδης, εμμέσως πλην σαφώς, έριξε όλο το βάρος της ευθύνης, στον Γ. Γρανίτσα και μίλησε για ενημερωτική συνάντηση με τον υφυπουργό, μιας και ο ομόλογός του στην «Ερασιτεχνική» δεν τον ενημερώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ