Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επαθλα Θεατρικού Μουσείου

Ο αξέχαστος Μίμης Χρυσομάλλης
Ο αξέχαστος Μίμης Χρυσομάλλης
Πραγματοποιήθηκε προχτές η απονομή των θεατρικών επάθλων 2002 - 2004 του Κέντρου Μελέτης και Ερευνας Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου στο «Κοτοπούλη - Ρεξ». Στον πρόσφατα εκλιπόντα Μίμη Χρυσομάλλη απονεμήθηκε το έπαθλο «Αιμίλιος Βεάκης».

Στην Πέμυ Ζούνη απονεμήθηκε το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη», για τις ερμηνείες της «Στο σπίτι που φεύγει» του Α. Νικολή και στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Αλμπι. Στον Δημήτρη Καταλειφό το έπαθλο «Αιμίλιος Βεάκης» για τις παραστάσεις του «Ξεριζωμού» του Φρίελ και των μονόπρακτων Μπέκετ, Καμπανέλλη και Τσέχοφ.

Στην Ελντα Πανοπούλου και τον Παύλο Κοντογιαννίδη απονεμήθηκε με ισοψηφία το έπαθλο για ερμηνείες σε παραστάσεις επιθεώρησης «Τα Παναθήναια». Στον Αντώνη Αντύπα για τον «Ξεριζωμό» του Φρίελ απονεμήθηκε παμψηφεί το βραβείο «Φώτος Πολίτης». Το έπαθλο «Πάνος Αραβαντινός» στον Απόστολο Βέττα για τα σκηνικά του στην «Προσωπική Συμφωνία» του Αλμπι, στην «Τρελή του Σαγιό» του Ζιροντού και στις «Επικίνδυνες μαγειρικές» του Α. Στάικου. Το «Δημήτρης Μητρόπουλος» στον Χρήστο Λεοντή για τη μουσική του στην αριστοφανική «Λυσιστράτη» και στον Φωκά Ευαγγελινό το βραβείο «Κούλα Πράτσικα» για τις χορογραφίες στη «Λυσιστράτη» και το «Ποια Ελένη;» των Ρέππα και Παπαθανασίου.

Επίσης, για τη σημαντική και πολύχρονη προσφορά τους στο θέατρο τιμήθηκαν: με το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη» η Ρούλα Πατεράκη και η Σούλα Αθανασιάδου, με το «Αιμίλιος Βεάκης» ο Πέτρος Φυσσούν και ο Στέφανος Ληναίος, με το «Κυβέλη» η Σμαρούλα Γιούλη και η Καίτη Λαμπροπούλου, με τα «Παναθήναια» η Μάρθα Καραγιάννη και ο Σταύρος Παράβας και με το έπαθλο «Φώτος Πολίτης» ο Λεωνίδας Τριβιζάς. Το έπαθλο «Πάνος Αραβαντινός» δόθηκε στην Ιωάννα Παπαντωνίου, το «Μητρόπουλος» στον Αργύρη Κουνάδη, το «Κούλα Πράτσικα» στον Φώτη Μεταξόπουλο και το βραβείο «Μένανδρος» στη Χλόη Γεωργάκη - Ομπολένσκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ