Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πρωταθλητές» θράσους!

Η θρασύτης του ΠΑΣΟΚ είναι παροιμιώδης. Το συγκεκριμένο κόμμα διεκδικεί ίσως το πρώτο «βραβείο» παγκοσμίως για τις επιδόσεις του στο συγκεκριμένο τομέα. Εκεί, δε, που το «ίσως» διαγράφεται, αφού μετά βεβαιότητας πρόκειται για τομέα αποθράσυνσης, όπου το ΠΑΣΟΚ δε γνωρίζει αντίπαλο, είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

***

Δυο πρόχειρα παραδείγματα:

Το συγκεκριμένο κόμμα, που μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ υποτίθεται ότι ασκεί «κριτική» στη ΝΔ για την πολιτική της απέναντι στην Τουρκία, είναι το ίδιο κόμμα, του οποίου ο αρχηγός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς για την «ορθότητα» της πολιτικής του απέναντι στην Τουρκία, δεδομένης της αμείωτης προκλητικότητας της Αγκυρας, είχε απαντήσει:

*

«Θα μου φαινόταν περίεργο να πετάξει μια σοβαρή χώρα (σ.σ.: εννοεί την Ελλάδα) μια ολόκληρη πολιτική στον κάλαθο των αχρήστων, δηλαδή να την υποβαθμίσει, για κάποιες βραχονησίδες»!

(Γ. Παπανδρέου, 23/10/2000, εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»).

*

Είναι, επίσης, ο ίδιος άνθρωπος, που το Δεκέμβρη του 1999, στη Σύνοδο της ΕΕ στο Ελσίνκι, όπου τέθηκαν οι κανόνες της προενταξιακής διαδικασίας για την Τουρκία, δήλωνε στους εμβρόντητους Ελληνες δημοσιογράφους:

*

«Δεν έχουμε ταμπού στην εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ»!!!

***

Πώς σας φαίνεται;

Δεν τους ανήκει το ...«πρωτάθλημα» θράσους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ