Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Προβληματική η λειτουργία της σχολής Αναβύσσου

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ - με Ερώτηση βουλευτών του - τα προβλήματα υποδομής (στέγασης, διατροφής, θέρμανσης κλπ) που βιώνουν οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου εξαιτίας της εικόνας υποβάθμισης που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος. Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση άμεσα για τη λύση των προβλημάτων της σχολής.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου.

Τα κτίρια της σχολής είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Παρά τις υποσχέσεις ότι θα ανακαινιζόταν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Αντίθετα υποχρεώνονται οι μαθητές που μένουν στο οικοτροφείο της σχολής να πληρώνουν 30 έως 60 ευρώ ο καθένας για την ανακαίνιση του δωματίου του. Επιπλέον αν και υπάρχουν κενά δωμάτια στο οικοτροφείο δεν τα παραχωρούν σε σπουδαστές της Σχολής παρότι η πλειοψηφία των σπουδαστών είναι από την επαρχία και παιδιά φτωχών, πολύτεκνων οικογενειών.

Υπάρχουν τρία μηχανήματα για τη θέρμανση της σχολής και του οικοτροφείου, όμως δουλεύει μόνο το ένα. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν αέριο και τώρα πετρέλαιο.

Τα μαγειρεία της σχολής και η αποχέτευση δεν πληρούν σε καμιά περίπτωση τις αναγκαίες συνθήκες υγιεινής.

Στο εστιατόριο από τις 200 λάμπες λειτουργούν μόνο 20.

Στην αίθουσα επίδειξης παρότι παραδόθηκε από τη Νομαρχία, δεν έχει μηχανήματα επίδειξης Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Σέρβις, ούτε τα απαραίτητα εργαλεία.

Στο οικοτροφείο υπάρχουν προβλήματα με την υγρασία, αφού οι τοίχοι στάζουν και τρέχουν νερά.

Οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα φοίτησης στη Σχολή. Εκτός όλων των άλλων πληρώνουν για την αγορά βιβλίων, αλλά και για την αγορά των στολών και του κοστουμιού που είναι υποχρεωμένοι να φορούν. Επιπλέον όσοι σπουδαστές δε μένουν στο οικοτροφείο είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν κάθε μέρα το λιγότερο 3,5 ευρώ μόνο για εισιτήρια, ενώ θα έπρεπε να μετακινούνται δωρεάν.

Η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου βαραίνει τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με την πολιτική τους ενισχύουν πλουσιοπάροχα με δημόσιο χρήμα και άλλα προνόμια τους επιχειρηματίες και τους μεγαλοξενοδόχους, αλλά όταν πρόκειται για Παιδεία και την εξασφάλιση δωρεάν και σωστής μόρφωσης τότε ο κρατικός προϋπολογισμός αδυνατεί να τα καλύψει.

Ενδεικτικό είναι ότι οι ξενοδόχοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πήραν 3.000 ευρώ επιδότηση για κάθε δωμάτιο, προκειμένου να το ανακαινίσουν, όμως στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων δεν έχουν δοθεί κονδύλια ούτε για την εξασφάλιση των εντελώς απαραίτητων, όπως είναι η δωρεάν Παιδεία και η ύπαρξη σωστών υποδομών και κατάλληλων συνθηκών μόρφωσης.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση για τη λύση των προβλημάτων της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ