Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ας κρατήσουν οι χοροί...

Η χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου μετρίασε αρκετά τις κακές μνήμες στους «κιτρινόμαυρους» από μια χρονιά-περιπέτεια, αλλά (ευτυχώς γι' αυτούς) δεν έφερε λήθη. Γιατί (σύμφωνα με τη λαϊκή εμπειρία) αν το παρελθόν δε γίνεται οδηγός για το μέλλον, τότε το τελευταίο είναι αβέβαιο. Ετσι άπαντες στην ΑΕΚ γλέντησαν και ευχαριστήθηκαν ένα τρόπαιο που, σύμφωνα με τη φράση βασικού παίκτη, «έσωσε την παρτίδα». Ομως δεν «πέταξαν στα σύννεφα». Ενδεικτικά των παραπάνω είναι τα λόγια του Ηλία Ατματσίδη: «Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντική για την ιστορία της ομάδας μου. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Σεισμοί, καταποντισμοί, τιμωρίες, εξορίες. Πάντως δεν πρέπει να αναζητάμε δικαιολογίες, όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές. Ολοι μας κάναμε λάθη, διοίκηση και παίκτες. Ελπίζω να παραδειγματιστούμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε». Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Στάθης, ανέφερε: «Είναι πολλά αυτά που πρέπει από κοινού να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε. Δε χρειάζονται λόγια, γιατί κατά το παρελθόν μάς έκαναν πολύ μεγάλο κακό. Χρειάζεται απλώς σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης»...

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παθιακάκης απέδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του. Χτες ο Ατματσίδης ανταπέδωσε: «Ευτυχώς η απόδοσή μας ανέβηκε μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Παθιακάκη. Δε θέλω να κατηγορήσω τον κ. Τουμπάκοβιτς που είναι μεν ένας καταξιωμένος προπονητής χωρίς όμως να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, όπως και ο κ. Μπιγκόν. Οι ξένοι προπονητές δεν ξέρουν την ελληνική ψυχολογία. Και η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο». Οσο για τον εκπρόσωπο της διοίκησης, λογικά, είχε διάθεση για χιούμορ: «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή μας, Γιάννη Παθιακάκη, που κατάφερε πολύ περισσότερα απ' ό,τι όλοι μας περιμέναμε. Περιμέναμε να συμμαζέψει την ομάδα, αλλά αυτός το... παράκανε και την ανέδειξε κυπελλούχο Ελλάδος. Είχαμε την προσδοκία να σταματήσει τον κατήφορο, αλλά εκείνος πρόλαβε σε μικρό χρονικό διάστημα να βάλει την ομάδα σε τροχιά ανόδου. Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί απέφυγε τα λόγια και προτίμησε να μιλήσει με τη δουλιά του».

Αναμφίβολα, από τις καλύτερες στιγμές του τελικού ήταν η ενέργεια του Ατματσίδη (σε συνεννόηση με τους συμπαίκτες και τον προπονητή του) να σηκώσει πρώτος το κύπελλο ο Σαβέβσκι. Ο διεθνής πορτιέρο, που το θεώρησε απόλυτα φυσιολογικό, εξήγησε χτες: «Η κίνησή μου να δώσω το κύπελλο στον Τόνι Σαβέβσκι ήταν αυθόρμητη. Ο Τόνι είναι ο παλιότερος παίκτης της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή και εγώ δεν ξεχνάω την προσφορά του. Είναι ένας παίκτης που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί εγώ να φοράω το περιβραχιόνιο αλλά εκείνος είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΑΕΚ».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ