Σάββατο 1 Γενάρη 2005 - Κυριακή 2 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγωνιστικά από τις πρώτες μέρες

Χρονιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το 2004. Οι αγρότες από τις 3 κιόλας του Γενάρη βγήκαν στους δρόμους

Η ελληνική γη δείνει πλούσια σοδειά. Οι ντιρεκτίβες της ΕΕ την «τσεκουρώνουν»

ICON

Η ελληνική γη δείνει πλούσια σοδειά. Οι ντιρεκτίβες της ΕΕ την «τσεκουρώνουν»
Πλούσιο σε αγωνιστική δράση ήταν το έτος που πέρασε. Αγροτικές κινητοποιήσεις, μεγάλες ή μικρότερες, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, γράφοντας έτσι ένα ακόμη αγωνιστικό έτος για τη μικρομεσαία αγροτιά.

Γενάρης

Στις 3 του μήνα στη Λαμία, πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση της ΠΑΣΥ, με σκοπό την αγωνιστική συσπείρωση των αγροτών και τη δημιουργία αγωνιστικών αγροτικών συλλόγων σε επίπεδο δήμων. Ακολουθούν: 8/1, ελαιοπαραγωγοί από τους Γαργαλιάνους πραγματοποιούν συλλαλητήριο με θέμα την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων. 12 του μήνα, στην Τρίπολη, πραγματοποιείται παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων. 16/1, στη Στυλίδα παγετόπληκτοι αγρότες προχωρούν σε κατάληψη της Εφορίας και του υποκαταστήματος της ΑΤΕ, απαιτώντας την άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν. 18/1, παγετόπληκτοι αγρότες του Τυρνάβου καταλαμβάνουν το υποκατάστημα της ΑΤΕ, με αίτημα την καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές από την κακοκαιρία. 19/1, παγετόπληκτοι πατατοπαραγωγοί της Εύβοιας πραγματοποιούν πορεία με τρακτέρ στη Χαλκίδα, ζητώντας να αποζημιωθούν για τις ζημιές στη σοδειά τους. Την ίδια μέρα, ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο και τον Αλμυρό πραγματοποιούν συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων στο λάδι. 23/1, οι ελαιοπαραγωγοί των Χανίων αποκλείουν τη δυτική είσοδο της πόλης και στη συνέχεια διαδηλώνουν μέχρι την πλ. Ελευθερίας. Κύριο αίτημά τους, ή άμεση καταβολή της επιδότησης ελαιολάδου για τη σοδειά του 2002.

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση ήταν το 2004 για το συνεπές αγροτικό κίνημα
Πλούσιο σε αγωνιστική δράση ήταν το 2004 για το συνεπές αγροτικό κίνημα
Φλεβάρης

Στις 3 του μήνα, στην Αμφισσα, οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής πραγματοποιούν συλλαλητήριο, με αίτημα την καταβολή της επιδότησης στο ελαιόλαδο. 4/2, οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου. 6/2, ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου αποκλείουν την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου εκ νέου, για να δεχτούν την επίθεση από τα ΜΑΤ, με ρόπαλα και χημικά. Την ίδια μέρα, αγρότες των Σερρών πραγματοποιούν κινητοποίηση, με αίτημα την καταβολή αποζημιώσεων ΠΣΕΑ. 9/2, στην Αμφισσα, επίσης ελαιοπαραγωγοί προβαίνουν σε τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού. 10/2, οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού στον κόμβο των Μικροθηβών. 17/2, οι ελαιοπαραγωγοί της Αρκαδίας κλείνουν την εθνική οδό Τρίπολης - Κορίνθου. 19/2, στη Λέσβο, πραγματοποιείται συγκέντρωση, με βασικό αίτημα την άμεση καταβολή της επιδότησης στο ελαιόλαδο. 20 του μήνα, οι αγρότες του Αιγίου δέχονται άγρια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, με πρωτοφανή βία και κάνοντας χρήση χημικών, διαλύουν τη συγκέντρωση, που είχε ως αίτημα την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων για το λάδι. 24/2, στην Εύβοια, αγροτοκτηνοτρόφοι καταλαμβάνουν το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή της επιδότησης στα επιλέξιμα αιγοπρόβατα.

ΔΕΞΙΑ: Εργάτες και αγρότες ενώθηκαν κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ για την απόκρουση από κοινού της αντιλαϊκής πολιτικής, κυβέρνησης και ΕΕ

Motion Team

ΔΕΞΙΑ: Εργάτες και αγρότες ενώθηκαν κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ για την απόκρουση από κοινού της αντιλαϊκής πολιτικής, κυβέρνησης και ΕΕ
Μάρτης

Στις 2 του μήνα, πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση στην Αρτα, από παραγωγούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Απαιτούν την άμεση καταβολή πραγματικών αποζημιώσεων.

Απρίλης

Στις 22 του μήνα, και πάλι οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου κατέρχονται σε συλλαλητήριο, διεκδικώντας την καταβολή της επιδότησης στο ελαιόλαδο.

Ιούλης

Στις 7 του μήνα, ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας πραγματοποιούν διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, με αίτημα την έγκαιρη, αποτελεσματική, φιλική προς το περιβάλλον δακοκτονία. 19/7 πραγματοποιείται κινητοποίηση ροδακινοπαραγωγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 29/7, σταφιδοπαραγωγοί από την Αχαΐα, την Ηλεία και τη Μεσσηνία, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας.

Αύγουστος

Στις 6 του μήνα, στον Εβρο, οι πατατοπαραγωγοί πραγματοποιούν συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

Οκτώβρης

Την του μήνα, ρυζοπαραγωγοί του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Μάλγαρα, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους. Στην Καστοριά, οι παραγωγοί πατάτας και μήλων πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 7 του μήνα, ζητώντας αξιοπρεπείς τιμές στα προϊόντα τους. 8 του μήνα, αγρότες στο Βόρειο Εβρο πραγματοποιούν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές στα σιτηρά, στο καλαμπόκι, στο βαμβάκι και τα τεύτλα. 13/10, οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου, ξανά στους δρόμους, διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή της επιδότησης της σοδειάς τους για την περίοδο 2002-2003.

Νοέμβρης

Πραγματοποιούνται στις 13 του μήνα, τα πανελλαδικά συλλαλητήρια που διοργάνωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Λέσβο, ενάντια στη σημερινή αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Στις 24 του μήνα, οι αμπελουργοί νομού Ηρακλείου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

Δεκέμβρης

Στις 11 του μήνα, αγρότες των Σερρών αποκλείουν την ΕΟ Σερρών - Προμαχώνα, ζητώντας την καταβολή αποζημιώσεων ΠΣΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ