Σάββατο 1 Γενάρη 2005 - Κυριακή 2 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κατερίνα Γιαννοπούλου
Κατερίνα Γιαννοπούλου
Φωτ.

Στις 30 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην ακριβή μνήμη του, ως ελάχιστο φόρο τιμής, και για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε από τα μαθητικά χρόνια του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», για την πορεία του οποίου πάντα ενδιαφερόταν, 1.000 ευρώ και 500 ευρώ στην ΚΟΒ Περισσού.

Τάκη δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Η συντρόφισσά του, οι κόρες του και τα εγγόνια του που υπεραγαπούσε.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, στελέχους του ΚΚΕ, και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο οποίος βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων του, πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά του, προσφέρουμε 250 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μου: ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΜΑΝΩΛΗ ΒΙΟΡΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου, 400 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Στυλιανός Ζαχαρ. Σταμούλης, Δήμαρχος Εύδηλου

* * *

Στη μνήμη του θείου μου ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΤΑΛΑΚΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τον θάνατό του, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο, 500 ευρώ, μέσω ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Δημήτρης Κρεμμύδας
Δημήτρης Κρεμμύδας
Γιώργος Πατεράκης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΣΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, από την Πύλη Τρικάλων. Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΔΡΕΑ και ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΣΩΤΗΡΓΙΑΝΝΙΔΗ και του αδελφού μου ΕΥΓΕΝΙΟΥ από το Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από το Παγγαίο, προσφέρω, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 100 ευρώ.

Ευάγγελος Σωτηργιαννίδης

* * *

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΡΗ προσφέρω προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 100 ευρώ.

Δώρα Μόσχου

* * *

Φωτ.

Στις 6 Γενάρη 2005 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας αδελφή ΝΙΝΑ ΒΑΣΙΜΠΟΣΗ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, 200 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Κατίνα Ζαχαράτου

* * *

ΦΩτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΙΚΤΟΡΑ ΔΗΜΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας την 1η Γενάρη 1996, και για το 17ο Συνέδριο, προσφέρουμε 25 ευρώ στο Παράρτημα Χαριλάου της ΠΕΑΕΑ και 25 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος Μάρω (Αμαλία)

Ο γιος του Γιώργος

αντώνης Καλαμπόγιας
αντώνης Καλαμπόγιας
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΤΣΩΝΗ, ο οποίος βασανίστηκε στον Αϊ- Στράτη και το κολαστήριο του Μακρονησιού και πέθανε το 1977, προσφέρω 2.000 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Νίκος Τσοτσώνης

* * *

Πέρασαν δυόμισι χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης συζύγου μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Χρήστος Μιχαλόπουλος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας και αξέχαστου θείου ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ οδοντιάτρου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, ο οποίος παρά τις φυλακίσεις και εξορίες, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του, προσφέρω 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, για το 17ο Συνέδριο.

Γιάννης Κωνσταντινόπουλος

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ από την Πτολεμαΐδα Κοζάνης, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη στις 31 Γενάρη 1971. Και της ΑΝΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε στη μάχη της Νάουσας το 1949, προσφέρουμε 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Ελένη, Γιώργος, Θεόφιλος Βασιλειάδης

* * *

Φωτ.

Στις 5 Φλεβάρη 2005 συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΗ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Τιμώντας τη μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΗ, ο οποίος «χάθηκε» σε τραγικό δυστύχημα στο χωράφι του, όπου δούλευε, ο Βασίλης Μπαλαφούτης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Γαβαλούς, ως δεύτερη δόση, 150 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, τα παιδιά του Γιώργος, Νίκη, Τάκης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Χωρύγιου Κιλκίς, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ηλίας Αλεξόπουλος
Ηλίας Αλεξόπουλος
* * *

φΩΤ. 2

Στην ιερή μνήμη των αγαπημένων συντρόφων μας ΔΗΜΗΤΡΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ (Ντίνας) ΚΡΕΜΜΥΔΑ, οι οποίοι με πίστη έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους αγωνιζόμενοι από τις γραμμές του ΚΚΕ για το καλό του λαού μας και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος, η οικογένεια Παναγιώτη, Στέλλας και Κωνσταντίνας Πετρούνια, προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα του ΣΑΒΒΑ, με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατό του και τιμώντας την ακλόνητη πίστη του στην κομμουνιστή ηθική και αξιοπρέπεια, ο γιος του προσφέρει 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ως ελάχιστη εκδήλωση σεβασμού για τις θυσίες όλων των αταλάντευτων αγωνιστών που γαλουχήθηκαν από αυτό.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ και της ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ τα παιδιά τους προσφέρουν 100 δολάρια Καναδά στο ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης κόρης μου ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Γιαννοπούλου - ΑΝΔΡΙΩΤΗ, νηπιαγωγού, μέλους του ΚΚΕ, η οποία «έφυγε» για πάντα από κοντά μας, καθώς επίσης στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (Νώντα) συνδικαλιστή κλωστοϋφαντουργού, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Γιώργος Τσάμης
Γιώργος Τσάμης
Κυριακή Γιαννοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 11 Νοέμβρη 2004 «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το Σταυροχώρι Κιλκίς. Από το 1966 μετανάστης στη Γερμανία, αγωνίστηκε ως μέλος της τοπικής Κομματικής Οργάνωσης. Οι φίλοι του τον ήξεραν ως «Τάκης ο κομμουνιστής» γιατί αγωνιζόταν αταλάντευτα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Με την επιστροφή του στην πατρίδα συνδέθηκε με την ΚΟ του Κιλκίς και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, προσπαθούσε να ανταποκριθεί στα κομματικά καθήκοντά του.

Στη μνήμη του πρόσφεραν για το 17ο Συνέδριο: Η γυναίκα του 100 ευρώ, η αδελφή του Δέσποινα 50 ευρώ, η άλλη αδελφή του Εύα 50 ευρώ, η οικογενειακή φίλη τους Αναστασία Γιαννακίδου 10 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεγάλης Βρύσης και η άλλη αδελφή του Κίτσα, τα εξαδέλφια του Ελευθερία, Ανέστης και η κουμπάρα του Ολγα 100 ευρώ στην ΚΟΒ Σταυροχωρίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΟΥ (καπετάν Λευτεριά), μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε στις 9 Γενάρη 1947, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 25 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Ο αδελφός του

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Μανώλη ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ από το Μυλοχώρι Κιλκίς, πέθανε το 2001. ΕΑΜίτης στην Κατοχή και αντάρτης στον ΕΛΑΣ, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές. Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ και από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία.

Ρήγας Κωνσταντινίδης
Ρήγας Κωνσταντινίδης
Επαναπατρίστηκε το 1986, για να συνεχίσει τους αγώνες του, ως μέλος του ΚΚΕ, ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα του ΜΑΝΩΛΗ, του αδελφού του και της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφύλιου, η Μαρία, σύζυγος Γιάννη Καραμανώλη προσφέρει 300 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Μυλοχωρίου.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Κυριακή, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Ηλιούπολης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ από τη Μεγάλη Δοξαπαρα Εβρου, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 80 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

Σοφία Πανταζίδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αδελφού μου ΡΗΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση για το 17ο Συνέδριο 100 ευρώ.

Γιώργος Κωνσταντινίδης

* * *

Φωτ.

Στις 14 Νοέμβρη 2004 «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 86 χρόνων ο αγαπημένος μας ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Για τη δράση του, τις προοδευτικές ιδέες του και την πίστη του στα ιδανικά του πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του στις φυλακές και τις εξορίες.

Νικόλας Κωνσταντινίδης
Νικόλας Κωνσταντινίδης
Στη μνήμη του η γυναίκα του προσφέρει, μέσω ΚΟ Ημαθίας, 40 ευρώ για το 17ο Συνέδριο και 30 ευρώ στο Παράρτημα Ημαθίας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την απώλεια του αγαπημένου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΘΑΝΑΗΛΕΑ, συντρόφου και αγωνιστή σε όλη τη διάρκεια της ζωής του για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟΒ Γαλατσίου και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Χριστίνα

Τα παιδιά του Σταυρούλα και Γρηγόρης

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ άξιου συνδικαλιστή στο χώρο των οικοδόμων και πιστού αγωνιστή για τα ιδανικά του ΚΚΕ, η σύζυγός του Μέλη Βασιλειάδου προσφέρει 20 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΙΔΗ, από την Αλεξανδρούπολη, η αδελφή του Δήμητρα Παυλίδου προσφέρει 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεντέλης

* * *

Πέρασαν ήδη 2 χρόνια από τότε που «έφυγαν» από κοντά μας τα αδέλφια μας ΑΡΤΕΜΙΣ Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΑ (Μπουλίνα) το γένος Μιλτιάδη Μπισμπιάνου και ο σύντροφός της ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ (καπετάν Βόλγας).

Για το Κόμμα, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκαν και στο οποίο αφιέρωσαν τη ζωή τους, το ΚΚΕ, προσφέρουμε 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

Δημήτρης Νικητίδης

Ηρώ Μπισμπιάνου - Νικητίδου

Κυριάκος Πανταζίδης
Κυριάκος Πανταζίδης
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού ΓΙΩΡΓΗ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ η αδελφή του Ελένη Καραβάκου προσφέρει πενήντα (50) ευρώ στο Κόμμα που από τα μαθητικά του χρόνια αγάπησε, αγωνίστηκε και έδωσε τη ζωή του στη Μακρόνησο.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας: ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ, ΣΩΣΩ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, οι οικογένειες των Μάνια Γεωργάτου, Αντώνη Γιαννόπουλου, Γιάννη Ευθυμιάτου προσφέρουν το συμβολικό ποσό των τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ διά μέσου ΚΟΒ Χαλανδρίου.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και των αγαπημένων μου αδελφών ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και αντιστασιακού, και στη ΦΕΡΕΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ αντιστασιακή και στον αγαπημένο μου σύζυγο, μέλος του ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟ, προσφέρω 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας (Κέντρου)

Ευαγγελία Μουρτζίκου

* * *

Στην Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων γεννήθηκε ο ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΠΤΗΣ του Παπαγιάννη, δάσκαλος της Σχολής Βέλα Ιωαννίνων. Υπερασπιστής στο Υψωμα Γκραμπάλα εναντίον των Ιταλών φασιστών. Πρωτοπόρος οργανωτής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και συνέχεια του Δημοκρατικού Στρατού. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ελένη Αλεξοπούλου
Ελένη Αλεξοπούλου
Κώστας Καλιαρέγκος

***

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας προσφέρει στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ, αγωνιστή και μέλος του ΚΚΕ από τη Ρεντίνα Καρδίτσας, το ποσό των 100 ευρώ για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος. Επίσης η συναγωνίστρια Νίτσα Παπανικολάου, μέλος του παραρτήματος, προσφέρει 20 ευρώ για τον Δημήτρη Μάλλιο, τον οποίο γνώριζε από παλιά.

***

Στη μνήμη των αδελφών μας: ΚΩΣΤΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΣΙΚΑ και ΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΥ, στελέχη και θύματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Οπως επίσης του ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΥ Τάσου, πατέρα μας και του μονάκριβου παιδιού μας, ΤΑΣΟΥΛΗ ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΥ, ο μικρότερος κρατούμενος της Χούντας (86 ημερών μωρό), που έσβησε σαν άφτερο πουλί μετά από έξι μήνες που μπαινόβγαιναν στα κελιά της Ασφάλειας Λάρισας, μαζί με τη μάνα του ΜΑΡΙΑ ΝΑΣΙΚΑ - ΤΕΡΛΙΜΠΑΚΟΥ. Για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του Κόμματός μας, μαζί με τις ευχές μας, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πατησίων - Ριζούπολης.

Ανδρέας και Μαρία Τερλιμπάκου - Νασίκα

***

Στη μνήμη των παλικαριών από τη Ν. Ζίχνη Σερρών, που «έπεσαν» πολεμώντας για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία, για την πραγματική δημοκρατία και το σοσιαλισμό της πατρίδας μας, προσφέρω ως δεύτερη δόση 50 ευρώ, προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Μιχαλης Κωσταντζίκης

***

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΤΙΡΧΑΣ, από τη Ν.Ιωνία Μαγνησίας, προσφέρει 60 ευρώ μέσω της ΝΟ Ημαθίας στη μνήμη των εξαδέλφων του ΓΡΗΓΟΡΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΡΚΑΔΗ και ΚΛΗΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, της εξαδέλφης του ΚΙΤΣΑΣ ΚΕΡΚΑΔΗ, του φίλου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΣΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του φίλου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΤΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Νίκος Κέφος
Νίκος Κέφος
***

Συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο MENIOΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του, ο αδελφός του Δημήτρης Κερασιώτης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κύμης, σαν οικονομική ενίσχυση για το 17ο Συνέδριο του Κόμματος.

***

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΡΑΠΤΗΣ. Σύντροφοι και φίλοι από το χωριό Ταξιάρχες Κύμης Ευβοίας, προσφέρουν στη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ Κύμης, 100 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, για τα ιδανικά και τις αξίες που εκείνος πίστευε και αγωνιζόταν.

***

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ, που σκότωσαν οι χίτες στον Πάρνωνα καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Πετρούπολης 100 ευρώ.

Θανάσης και Σοφία Βλάχου

***

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΥΑΝΘΙΑΣ, η οποία «έπεσε» θύμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας το Μάη του 1981, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο. Προσφέρω άλλα 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, μέλος του Παραρτήματος Μοσχάτου της ΠΕΑΕΑ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.

Στέλιος Αποστόλου, Ελευσίνα

***

Στις 28 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΑ, μέλους του ΚΚΕ και του SPA Αυστραλίας. Γεννήθηκε το 1925 στο Τυχερό Εβρου. Από τους πρώτους αντάρτες που βγήκαν στα βουνά με την υποδειγματική διμοιρία της ΕΠΟΝ. Τραυματίστηκε, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο, όπου την τελευταία στιγμή κατόρθωσε να ξεφύγει από τα χέρια των παραλίγο δημίων του. Στην 7ετία αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί στην Αυστραλία. Εκεί ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και εντάχθηκε στις γραμμές του SPA. Με τη μεταπολίτευση επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με κλονισμένη υγεία. Παρ' όλ' αυτά, δεν έλειπε από καμιά κινητοποίηση του Κόμματος. Πέθανε στις 28 Δεκέμβρη 1993. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ρ» 50 ευρώ.

Γιάννης Καραμανώλης
Γιάννης Καραμανώλης
Τα παιδιά του Ξανθούλα και Στράτος, η εγγονή του Γιάννα και η γυναίκα του Ευανθία.

***

Στις 26 Ιούνη 2004 έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΙΤΣΑΡΔΗΣ, από τον Εύδηλο Ικαρίας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας, 50 ευρώ.

Η κόρη του, Δέσποινα Φουντούλη - Λιτσάρδη

***

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Αλίμου και των: ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΠΟΥΛΙΑ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ και ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ για το Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Αλίμου, το ποσό των 100 ευρώ.

Ε.Λ.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΠΟΣΤ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΜΠΑ και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΠΠΑ, ανθυπολοχαγού του ΕΛΛΑΣ, που σκοτώθηκε στην Κόνιτσα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Καπετάν Μαύρο ή Οξυά), ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΤΤΗ, αγωνιστή του ΔΣΕ που εκτελέστηκε στην Μπράφα, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕΡΓΚΟΥΝΗ (Κατσαντώνη), που πέθανε από τα βασανιστήρια στο Μέτσοβο, αγωνιστή του ΔΣΕ, και ΣΤΑΘΗ ΠΑΥΛΟΥ, αξιωματικού του ΔΣΕ, προσφέρω στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 80 ευρώ.

***

Ο σύντροφος ΜΙΧΑΛΗΣ Ζ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Γεωπόνος - Εδαφολόγος, από το Γλυκονέρι Καστοριάς που διαμένει στη Λυκόβρυση Αττικής, προσφέρει 50 ευρώ μέσω της ΚΟΘ του ΚΚΕ από το συγγραφικό του βιβλίο («Φυγή και επιστροφή»), που εκδόθηκε το 2004, στην Οικονομική Εξόρμηση για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

***

Ο Στράτος και η Κατερίνα Γιαννάκου στη μνήμη του πατέρα τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, στρατηγού της Αντίστασης, προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Καλαμαριάς

***

Ο Αλέκος Χρυσόπουλος προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της κομματικής οργάνωσης Καλαμαριάς, 30 ευρώ στη μνήμη της θείας του ΚΟΥΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ, που εκτελέστηκε την 1η Μάη 1947.

Δημήτρης Φασούλας
Δημήτρης Φασούλας
***

Στη μνήμη του ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ. Του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, καθώς και στη μνήμη όλων των επωνύμων και ανωνύμων αγωνιστών, που έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και το σοσιαλισμό, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου και για τα 86 ηρωικά χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Στεφ. Βελδαμίρη Συκεών Θεσσαλονίκης.

Τάκης Τσακιρίδης

***

Προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και στη μνήμη του αλησμόνητου συναδέλφου και φίλου του Κόμματος, ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΞΙΛΔΑΡΗ, προσφέρω το ποσό των 40 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΔΕΗ Πειραιά της ΚΟΑ.

Πολυζωγόπουλος Βασίλης

***

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Παιανίας του ΚΚΕ, αντί για μνημόσυνο, στη μνήμη του αγωνιστή αδελφού του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που απεβίωσε στην Τασκένδη, καθώς επίσης στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν για το σοσιαλισμό.

***

Στη μνήμη του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του, η Ευαγγελία Χαραλαμπίδου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης.

***

φωτ.

Η ΑΛΟΥΠΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Πρόδρομος Ν. Πέλλας από φτωχή αγροτική οικογένεια. Το 1943 κατατάσσεται στον ΕΛΑΣ και πολεμάει τους Γερμανούς κατακτητές. Μετά την απελευθέρωση, για την αντιστασιακή της δράση, καταδιώκεται απ' τις παρακρατικές οργανώσεις. Αποφεύγοντας τη σύλληψη κατατάσσεται, το 1947, στο ΔΣΕ και πολεμάει τον αγγλοαμερικανικό ιμπεριαλισμό. Πολέμησε σε Γράμμο - Βίτσι και άλλες μάχες. Ονομάστηκε ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Με τη λήξη του Εμφύλιου βρέθηκε πολιτική πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου διακρίθηκε για την εργατικότητά της. Το 1954 παντρεύεται το Θανάση Αλούπη. Το 1974 πηγαίνουν στην Τσεχοσλοβακία και από κει επαναπατρίστηκαν, το 1977, και έμειναν στη Θεσσαλονίκη. Το 1979 έπαψε να χτυπά η καρδιά της αγωνίστριας της Αντίστασης και του ΔΣΕ σ. Ζαχαρούλας. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1945 και μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής της πάλευε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στη μνήμη της ο σύζυγός της, Θανάσης Αλούπης, προσφέρει 65 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.

Κωνσταντίνα Κρεμμύδα
Κωνσταντίνα Κρεμμύδα
***

Στη μνήμη του παππού μας ΚΩΣΤΑ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ από τη Νάουσα και του θείου μας ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ , αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ.

Πασχαλίνα και Χαρίκλεια Ροδοβίτου

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΙΣΑΒΟΥΔΗ από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, και της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης 60 ευρώ.

Η κόρη τους, Σούλα Πισαβούδη - Γούλα

***

Στις 27 Φλεβάρη συμπληρώνονται 11 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΟΚΑΤΛΙΔΟΥ. Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, το Κόμμα το οποίο τίμησε έως το τέλος της ζωής της με τους αγώνες της για ένα καλύτερο αύριο του λαού μας, καθώς επίσης προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου και για την καλύτερη επιτυχία του, 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ εργαζομένων Κατερίνης.

Η αδελφή της, Αρτεμις Τοκατλίδου

***

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας μάνας ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΟΛΤΣΙΔΟΥ. Αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, μέχρι το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στο ΚΚΕ για έναν καλύτερο κόσμο της Ειρήνης και του Σοσιαλισμού. Προσφέρουμε ως πρώτη δόση 100 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η οικογένεια Γιώργου Γιολτσίδη.

***

Στη μνήμη του πατέρα μας ΤΟΥΦΑ ΑΝΤΩΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ημαθίας.

Η σύζυγος, τα παιδιά του, τα εγγόνια του.


Πάκης Ανθούλης
Πάκης Ανθούλης

Θεμιστοκλής Σιδηρόπουλος
Θεμιστοκλής Σιδηρόπουλος

Τάκης Μαμάτσης
Τάκης Μαμάτσης

Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιάννης Κωνσταντινίδης

Νίνα Βασιμπόση
Νίνα Βασιμπόση

Θόδωρος Μάης
Θόδωρος Μάης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-02-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-01-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-12-18 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-12-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-11-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ