Πέμπτη 6 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και βγαίνει στον αγώνα

Για να μπορέσει, λοιπόν, η φτωχή αγροτιά να βγει από το αδιέξοδο, πρέπει να βγει στον αγώνα. Αυτό ακριβώς κάνει και ήδη στα χωριά και στις επαρχίες της ελληνικής περιφέρειας ξεκινούν οι προετοιμασίες για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που έχει εξαγγείλει η ΠΑΣΥ.

Εχουν αντιληφθεί οι μικρομεσαίοι αγρότες ότι η καπιταλιστική ΕΕ βάλθηκε να τους ξεκληρίσει στα γρήγορα για να παραδώσει τη γη τους στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών κι επιχειρηματιών. Κι έχουν συνειδητοποιήσει ότι, αν θέλουν να κρατήσουν τα χωράφια τους, πρέπει με τον αγώνα τους να χτυπήσουν «το κακό στη ρίζα του». Είναι ανάγκη, δηλαδή, ν' ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Αυτή την πολιτική ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και χρειάζεται ν' αναπτυχθεί το Λαϊκό Μέτωπο, που θα φέρει τη Λαϊκή Εξουσία. Αυτή, μέσω του προγράμματος της Λαϊκής Οικονομίας, θα εφαρμόσει πολιτική ανάπτυξης και στήριξης των παραγωγικών συνεταιρισμών, οι οποίοι θα παράγουν φτηνά, αλλά ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα, διασφαλίζοντας απασχόληση και καλό εισόδημα στην αγροτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ