Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Μπασιάκος ρωτά Κοντός απαντά...

«Καλώ και πάλι όσους ψευδώς επικαλούνται δήθεν δεσμεύσεις της ΝΔ ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση για καταβολή εθνικών ενισχύσεων στην τιμή οποιουδήποτε αγροτικού προϊόντος ή για απορρόφηση πλεονασματικής παραγωγής οποιουδήποτε προiόντος, να βρουν έστω και μία δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή στελέχους της ΝΔ ή έστω και μία φράση του αγροτικού ή οικονομικού κυβερνητικού μας προγράμματος και να την αποκαλύψουν. Μόνο έτσι μπορούν να υπερασπιστούν την αξιοπιστία τους. Διαφορετικά, θα είναι μόνο κοινοί συκοφάντες, οι οποίοι εμπαίζουν και πάλι τους αγρότες μας για ιδιοτελείς σκοπούς...»!

Η παραπάνω δήλωση έγινε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κυβέρνησης της ΝΔ, Β. Μπασιάκο, την Παρασκευή 7/1/2005.

*****

Η παρακάτω δήλωση, έγινε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλ. Κοντό, στις 7/1/2003, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή Ερώτησης που είχε καταθέσει ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«Η λύση είναι μία. Ανοίξτε τα εκκοκκιστήρια το ταχύτερο δυνατόν για να παραλειφθούν όλες οι εντός των δηλώσεων του ΟΣΔΕ ποσότητες που θα εισκομιστούν. Καλύψτε δε, πιθανή μείωση του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών, όπως μερικώς κάνατε και με την εσοδεία του 2001. Οποιαδήποτε άλλη ενέργειά σας είναι βέβαιο ότι θα αγανακτήσει περισσότερο τους βαμβακοπαραγωγούς μας και ότι θα τους βρείτε, για άλλη μια φορά, δυναμικά μπροστά σας...».

*****

Η σύγκριση των δυο δηλώσεων θα βοηθήσει τους βαμβακοπαραγωγούς και όλους τους αγρότες να καταλάβουν τι σημαίνει αλήθεια για τους σημερινούς κυβερνώντες - όπως και για τους προηγούμενους, που ήταν «μαστόρια» στο ψέμα - και ποιοι είναι οι διαχειριστές της πολιτικής που κανονίζει τι θα 'χουν στην τσέπη τους και πώς θα περνούν τη ζωή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ