Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συζητάει για το πόρισμα

Με αντικείμενο τη σύνταξη του πορίσματός της συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά εξοπλιστικές προμήθειες που έγιναν επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου.

Σήμερα οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα αναπτύξουν τις θέσεις τους πάνω στις υποθέσεις της προμήθειας των ρώσικων TOR-M1 και των αμερικάνικων TPQ. Θα αποφανθούν εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς, κάτι που σημαίνει ότι η Εξεταστική σταματάει το έργο της με την έκδοση πορίσματος, ενώ εάν αποφασιστεί ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τότε θα προταθεί η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Οπως είπε χτες ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Γ. Τραγάκης, το πόρισμα θα παραδοθεί στην πρόεδρο της Βουλής την Παρασκευή.

Στο μεταξύ χτες ο επιχειρηματίας Γ. Γιαννίκος που κατέθεσε στην Επιτροπή ζητάει να εξεταστεί εκ νέου κατ' αντιπαράσταση με τον πρώην υπουργό Α. Τσοχατζόπουλο. Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό αρκετές φορές προκειμένου να συζητήσουν για προμήθειες ρωσικών όπλων, κάτι που διαψεύδει ο Α. Τσοχατζόπουλος λέγοντας ότι επρόκειτο για συναντήσεις «κοινωνικού χαρακτήρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ