Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
«Θύμα η σερβική μειονότητα στην Κροατία»

Μάρτυρας στηλιτεύει τη μεροληψία των ΜΜΕ εις βάρος των Σέρβων

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ξανάρχισε χτες στη Χάγη η «δίκη» του πρώην ηγέτη της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, με τη δίωρη κατάθεση της Γαλλίδας νοσηλεύτριας (πρώην κυανόκρανος του ΟΗΕ στην Κροατία κατά τη διάρκεια του πολέμου 1991-95 στην πρώην Γιουγκοσλαβία) Εβ Κρεπέν.

Η Κρεπέν, που συμμετείχε σε αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κράινα της Κροατίας το 1994, κατέθεσε ότι η σερβική μειονότητα της περιοχής υπήρξε θύμα μίας «αυξανόμενης επιθετικότητας κροατικών δυνάμεων» και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης και τις δυτικές ανθρωπιστικές οργανώσεις για μεροληψία και εσκεμμένη «άρνηση παρουσίασης των δεινών του σερβικού λαού» στη διάρκεια των συρράξεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο προεδρεύων δικαστής, Πάτρικ Ρόμπισον, παρενέβη αρκετές φορές, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης της Κρεπέν «ως επί το πλείστον άσχετο με το κατηγορητήριο», ενώ σε εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει το περιεχόμενο της κατάθεσης ισχυρίστηκε πως η μάρτυρας «απλώς περιγράφει εντυπώσεις σαν να έπινε τσάι στη βεράντα με φιλική παρέα»...

Ο Μιλόσεβιτς απ' την πλευρά του αντέδρασε λέγοντας πως η Κρεπέν κατέθεσε «προσωπικές εμπειρίες και όχι εντυπώσεις που σχημάτισε από γνώμες τρίτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ