Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Εικαστικά
Εργα του Χ. Μουρ στην Ανδρο

Εκθεση έργων του μεγάλου Βρετανού γλύπτη Χένρι Μουρ, θα φιλοξενήσει αυτό το καλοκαίρι το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Η ξεχωριστή αυτή εικαστική παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος στην Ανδρο, από τις 25 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Τίτλος της: «Χένρι Μουρ: Υπό το φως της Ελλάδος». Θα παρουσιαστούν 45 γλυπτά, 26 σχέδια, 3 χαρακτικά, 5 λευκώματα, 2 ταπισερί, καθώς και μακέτες και αντικείμενα από το εργαστήριο του καλλιτέχνη. Τα περισσότερα προέρχονται από το Ιδρυμα Χένρι Μουρ.

Είναι η πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, που πραγματοποιείται μια μεγάλη θεματική έκθεση ειδικά αφιερωμένη στις ελληνικές επιρροές που δέχτηκε ο Χ. Μουρ. Ο επιμελητής της έκθεσης, καθηγητής Ρ. Κάρντιναλ, με την επιλογή συγκεκριμένων έργων, καθώς και με κείμενά του στον κατάλογο της έκθεσης, επιχειρεί να παρουσιάσει τις διάφορες πτυχές της επαφής του Μουρ με την Ελλάδα και την τέχνη της (κυκλαδική, αρχαϊκή και κλασική) και τον τεράστιο αντίκτυπο της επαφής αυτής στο έργο και τη σκέψη του μεγάλου Βρετανού γλύπτη.

Η έκθεση, όπως κάθε χρόνο, θα πλαισιωθεί από συζήτηση στρογγυλής τράπεζα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Ανδρου, το πρωινό της 24ης Ιουνίου, ημέρα των εγκαινίων. Τίτλος της συζήτησης, «Η ελληνική γλυπτική στα μεταπολεμικά χρόνια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Συνομιλίες» μεγάλων γλυπτών (2003-07-03 00:00:00.0)
«Υπό το φως της Ελλάδας» (2000-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ