Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος» ότι θ' αντιδράσουν, εάν τόσο ο νέος διοικητής του εργοστασίου, όσο και η διοίκηση της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, δε συζητήσουν μαζί τους για το εργασιακό καθεστώς που θα ισχύσει μετά το ξεπούλημα της επιχείρησης στην «ΤΥΡΑΣ Α.Ε.», στην κατεύθυνση της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους, που κινδυνεύουν άμεσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν.

Ο συντονισμός της δράσης των εργαζομένων της πρώην συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, συζητήθηκε σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, στην οποία δήλωσαν αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν για ν' αποτρέψουν την κατάργηση και τη συρρίκνωση των παραγωγικών τομέων της βιομηχανίας, απολύσεις προσωπικού, καθώς και την εξαναγκαστική μεταφορά εργαζομένων στα Τρίκαλα για να δουλέψουν στην «ΤΥΡΑΣ» των αδελφών Σαράντη, που κατέχουν πλέον την πλειοψηφία των μετοχών του «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης, διεκδικούν εφαρμογή του ωραρίου που ίσχυε μέχρι σήμερα και πενθήμερη απασχόληση, τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, καθώς και την παραμονή τους στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν. Εξέφρασαν, δε, την αντίθεσή τους στην προοπτική των υπερωριών και της υπερεργασίας σε μόνιμη βάση.

Οι οριστικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Ολυμπος», θα ληφθούν, από τη διοίκηση του Συλλόγου τους, τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ