Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΚΣ ΠΑΤΡΑΣ
Μαζί στους αγώνες

Στην τελική ευθεία μπροστά στη μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών έχουν μπει οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στην Πάτρα.

Καθημερινά τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι νέοι συσπειρώνονται στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια των ΠΚΣ, δίνοντας το μήνυμα της αντεπίθεσης και της αντίστασης στις απόπειρες τρομοκρατίας από τη μεριά των φοιτητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ. Οι παρατάξεις αυτές, βλέποντας την ανοδική τάση της Πανσπουδαστικής, καλούν τους φοιτητές «να καθίσουν ήσυχοι» και να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τάζοντάς τους τα πιο απίθανα πράγματα (χρήματα, δωμάτια στις φοιτητικές εστίες, μεταγραφές κλπ.).

Απέναντι στα παραπάνω, τα μέλη και οι φίλοι της Πανσπουδαστικής δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυση της παράταξης συζητώντας με τους φοιτητές σπίτι το σπίτι αλλά και στους χώρους που συχνάζει η σπουδάζουσα νεολαία, καλώντας τη να συσπειρωθεί μαζί της στους αγώνες.

Φέτος, τα μέλη των ΠΚΣ στην Πάτρα έχουν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη, θέτοντας στόχο την αλματώδη αύξηση σε ψήφους αλλά και σε ποσοστά σε όλες τις σχολές, έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για την αλλαγή των συσχετισμών στους φοιτητικούς συλλόγους, ενόψει του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ, όπου η παράταξη φιλοδοξεί να εμφανιστεί με πολύ περισσότερους αντιπροσώπους. Στόχος επίσης είναι η ανάπτυξη και η μαζικοποίηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, που περνά από την ενίσχυση των ΠΚΣ.

Τα μηνύματα που φθάνουν τόσο από το Πανεπιστήμιο Πάτρας όσο και από τα ΤΕΙ είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, πράγμα που φαίνεται και από τις Ολομέλειες της παράταξης που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Οι δεκάδες φοιτητές και σπουδαστές που συμμετείχαν έδωσαν το σύνθημα της νίκης, δεσμεύτηκαν να δώσουν τη μάχη της ψήφου μέχρι την τελευταία στιγμή και τόνισαν πως δεν πρόκειται να υποκύψουν σε κάθε μορφή εκβιασμού και απειλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ