Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΣΥ
Σταθμός και αφετηρία νέων αγώνων!

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης στις 31 Γενάρη. Συσκέψεις φορέων χτες στα Τρίκαλα, σήμερα στην Καρδίτσα και την Κυριακή στα Τέμπη. Συμπαράταξη των εργαζομένων στον αγώνα της αγροτιάς

Eurokinissi

Ούτε στιγμή δεν αφήνουν να πάει χαμένη τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΥ για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό της δράσης των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην πανελλαδική κινητοποίηση της 31ης Γενάρη. Με καθημερινές περιοδείες, εξορμήσεις κι άλλες δραστηριότητες καλούν τους αγρότες να συστρατευτούν με την ΠΑΣΥ και να αγωνιστούν με το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιό της, για την ανατροπή της πολιτικής ξεκληρίσματος της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, του λαού και του τόπου. Ταυτόχρονα, η ΠΑΣΥ καλεί σε κοινό αγώνα τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, υπερτονίζοντας ότι κοινά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κοινός πρέπει να είναι και ο στόχος τους.

Στη Θεσσαλία, η πανεξόρμηση ενημέρωσης της αγροτιάς για την πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ και τους στόχους της συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ορμή κι ένταση όσο πλησιάζει η 31η Γενάρη. Καθημερινά οι Νομαρχιακές Γραμματείες της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων που είναι μέλη της, οργανώνουν περιοδείες, συσκέψεις κι άλλες εκδηλώσεις στα χωριά των νομών της περιοχής, όπου και συγκροτούνται τοπικές επιτροπές που θα οργανώσουν τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση.


Eurokinissi

Στο νομό Λάρισας, στα πλαίσια των προετοιμασιών, συνεχίζονται οι επαρχιακές συσκέψεις όπου παίρνονται αποφάσεις σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και τη μορφή της κινητοποίηση στις 31 Γενάρη. Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αγιά και ακολουθούν αυτές που θα γίνουν, την Τρίτη 25 Γενάρη, στα Φάρσαλα και στη συνέχεια στην Ελασσόνα.

Και στο νομό Καρδίτσας, μετά την προχτεσινή, μεγάλη αγροτική σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, κατά την οποία συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα, τα στελέχη του συνεπούς αγροτικού κινήματος εντείνουν τις προετοιμασίες τους, «οργώνοντας» τα χωριά του νομού, όπου στις 25 του μήνα θα βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες, δίνοντας το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους, στις 31 Γενάρη.

Ενημερωτικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε έδρες των δήμων του νομού Τρικάλων: Σήμερα σε Φαρκαδόνα, Βαλτινό και Παλαιόπυργο, τη Δευτέρα, 24 του μήνα, σε Ταξιάρχες, Ρίζωμα, Φήκη, την Τρίτη 25 Γενάρη, στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και την Πέμπτη 27 του μήνα στα Μεγάλα Καλύβια.

Συμπαρατάσσονται στον αγώνα

Για το πώς θα εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση και συμπαράταξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης στους αγωνιζόμενους αγρότες, χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Τρίκαλα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του νομού. Ανάλογες συσκέψεις φορέων πραγματοποιούνται σήμερα, στην Καρδίτσα, στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο της πόλης και στη Λάρισα μεθαύριο Κυριακή στα Τέμπη.

Αποψη από παλαιότερες αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις

Eurokinissi

Αποψη από παλαιότερες αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις
Επίσης, σήμερα το πρωί, στη Λάρισα, πραγματοποιείται σύσκεψη των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συμπαράταξη των εργαζομένων της περιοχής στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η σύσκεψη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και αμέσως μετά, στη 1 το μεσημέρι οι διοικήσεις και των τεσσάρων ΕΚ της Θεσσαλίας θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλώνεται σε όλη τη χώρα η προετοιμασία για τα μπλόκα (2016-01-09 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται η κλιμάκωση της πάλης των φτωχών αγροτών (2012-12-21 00:00:00.0)
Παναγροτικά συλλαλητήρια (2008-11-08 00:00:00.0)
Στον αγώνα η σωτηρία και η προοπτική! (2005-11-16 00:00:00.0)
Ερχεται νέος παναγροτικός ξεσηκωμός (2002-08-13 00:00:00.0)
Αγροτικός ξεσηκωμός ξανά στη Θεσσαλία (1999-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ