Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε ερείπιο επιμένουν να στεγάσουν μαθητές

Την άμεση αντίδραση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, προκαλεί η επιδίωξη του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να στοιβάξει μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου ΤΕΕ, παρά τις ομόφωνες αντίθετες αποφάσεις γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών και της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ένα παντελώς ακατάλληλο κτίριο. Πρόκειται για το 1ο ΣΕΚ Πειραιά επί της οδού Αθηνών 8. Το κτίριο αυτό κρατιέται νοικιασμένο από το 2001, άγνωστο γιατί, αφού είναι άδειο λόγω της επικινδυνότητας του χώρου για την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των μαθητών. Από εκεί έχουν απομακρυνθεί δύο σχολεία (ένα το 1976 και ένα το 2001) και μάλιστα στις 6 Δεκέμβρη 2004, στο κτίριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον προθάλαμο του ισογείου και, αφού δεν υπάρχει ούτε τρόπος διαφυγής, οι μαθητές μιας τάξης και ο καθηγητής τους, που έκαναν μάθημα, βγήκαν από τα παράθυρα σε ένα περβάζι προς τη μεριά του δρόμου και σώθηκαν.

Αμέσως το σχολικό συμβούλιο του 6ου ΤΕΕ ενημέρωσε εγγράφως τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Λίγες όμως μέρες μετά την πυρκαγιά και συγκεκριμένα στις 21 Δεκέμβρη, ο διευθυντής, αγνοώντας όλες τις επισημάνσεις, έλαβε σχετική απόφαση για μεταφορά των μαθητών στο κτίριο αυτό.

«Για την έγκαιρη εφαρμογή της απόφασης μέχρι την 31-1-2005, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, κόπτονται ο προϊστάμενος του Γραφείου ΤΕΕ, με έγγραφό του, και ο διευθυντής του 1ου ΣΕΚ Πειραιά, όλοι γνωστά στελέχη της ΝΔ και υποψήφιοι της ΔΑΚΕ. Αγνοούν επιδεικτικά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Πειραιά και του Διοικητικού Συμβουλίου, την ομόφωνη απόφαση του σχολικού συμβουλίου του 6ου ΤΕΕ για ακαταλληλότητα του κτιρίου και στέγαση των εργαστηρίων στους ελεύθερους χώρους του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, που έχει δικό του αύλειο χώρο με το σχολείο. Η απόφαση ελήφθη παρουσία του νυν διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (τότε προϊστάμενου Γραφείου ΤΕΕ) και του διευθυντή του 1ου ΣΕΚ Πειραιά».

«Τα στελέχη της ΝΔ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ξέχασαν, φαίνεται, ότι βρισκόμαστε στο 2005. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει - ήδη φαίνεται ότι "καβάλησαν το καλάμι της εξουσίας" - ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να μετατραπούν σε "πρόβατα επί σφαγήν"».

Τέλος, η ανακοίνωση καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να επισκεφτούν τις «σύγχρονες» εγκαταστάσεις του 1ου ΣΕΚ. «Θα θαυμάσουμε, τονίζει, το σύγχρονο όραμα για τη νέα χιλιετία των στελεχών της ΝΔ και εκλεκτών της υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου, που διόρισε εντελώς "αξιοκρατικά" κυριολεκτικά "εν μία νυκτί" τον Αύγουστο του 2004 με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων για να υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική και να κρίνουν "αξιοκρατικά" τους εκπαιδευτικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ