Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δίκη για τις παράνομες μετεγγραφές στο Πάντειο

Μετά από έξι αναβολές και με ορατό τον κίνδυνο της παραγραφής άρχισε χτες στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης των παράνομων εγγραφών και μετεγγραφών φοιτητών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1998-1999. Στο εδώλιο, μετά από μήνυση του πρώην πρύτανη Γιάννη Βαβούρα, κάθονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου, Καλ. Βαλσάμη (προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνιολογίας), Ιωάν. Γκότση (γραμματέας του ιδίου Τμήματος). Επίσης κατηγορούμενοι είναι οι: Γεωργία Σεμπέκου, Δημήτριος Σεμπέκςο, Νικόλαος Σκιαδάς, Μιχ. Μποζονέλος, Δήμητρα Γκότση - Καραναστάση (αδελφή του γραμματέα του Τμήματος Κοινωνιολογίας), Ζωή Ιντζέ, Ανδρέας Σωτηρόπουλος, Φώτιος Δασκαλάκης, Δούκαινα Λαδογιάννη και Ευ. Λουτριώτη.

Σύμφωνα με την κατηγορία έχουν διαπράξει πλαστογραφία μετά χρήσεως, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως, ψεύδη βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφου και χρήση αυτού, παράβαση καθήκοντος, απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δέκα από τους 12 κατηγορουμένους (πλην των δυο διοικητικών υπαλλήλων) φέρονται να νόθευσαν με τη βοήθεια των δυο υπαλλήλων επίσημα έγγραφα, όπως ιατρικές γνωματεύσεις, πετυχαίνοντας έτσι την εγγραφή τους στο Πανεπιστημιακό Ιδρυμα ως «άτομα με ειδικές ανάγκες». Οι δε υπάλληλοι φέρονται να «υπεξήγαγαν φοιτητικούς φακέλους ώστε να καταστεί αδύνατη η έρευνα».

Για μια ακόμα φορά από το δικαστήριο απουσίαζαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι. Η πρώτη μέρα της δίκης αναλώθηκε σε ενστάσεις που υποβάλλουν οι συνήγοροι και των δύο πλευρών. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από πολλές μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ