Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Περιοδεία του ΚΚΕ στο πανεπιστήμιο

Περιοδεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα πραγματοποίησε προχθές το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Αλυσσανδράκη, μέλος της ΚΕ, κάνοντας το δικό του διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα. Στην πλατιά συζήτηση που έγινε με φοιτητές, πανεπιστημιακούς και με εργαζόμενους, αναδείχτηκαν τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά και αφορούν τόσο στην υλικοτεχνική υποδομή, όσο και στο περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης και της εργασιακής προοπτικής των αποφοίτων.

Τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και σ' αυτό το πανεπιστήμιο είναι εμφανή, τόσο στην έλλειψη φοιτητικής μέριμνας, όσο και στο γεγονός ότι οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν, ενώ λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων καταβάλλονται 500.000 ευρώ το μήνα σε νοικιαζόμενες αίθουσες διάσπαρτες στην πόλη. Ακόμα, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες είναι με συμβάσεις έργου, ενώ η καθαριότητα έχει δοθεί σε ιδιώτες. Ταυτόχρονα, πολλοί φοιτητές συνειδητοποιούν ότι οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων οδηγούν στην υποβάθμιση των σπουδών τους και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο, με θέμα «Εθνικός διάλογος, η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος και η πρόταση του ΚΚΕ», με κεντρικό ομιλητή τον Κ. Αλυσσανδράκη, υπογραμμίστηκε ότι μοναδική απάντηση στο διάλογο - απάτη είναι ο συντονισμένος αγώνας όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά όλων των λαϊκών στρωμάτων, για Παιδεία που θα υπηρετεί το λαό και όχι το κεφάλαιο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κέρκυρας Η. Κωφογεώργος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χάρης Κατσούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο «Αρμένης Βράιλας», Π. Παπαβασίλης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Ν. Μεταλληνός, η Φ. Μανδάνα εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ