Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεσμεύτηκε επικίνδυνο παιχνίδι

Στη δέσμευση παιχνιδιού που κρίθηκε επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών, προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρόκειται για πλαστικό πιστόλι με λέιζερ και πλαστικά σφαιρίδια κινέζικης προέλευσης και εισαγωγής, το οποίο εισήγαγε η εταιρία Billy 's Products Βασίλης Γκίνης, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο προϊόν, ενώ φέρει τη σήμανση CE, παραπλανώντας τον καταναλωτή ότι πρόκειται για ασφαλές παιχνίδι, προορίζεται μόνο για ενήλικες (άνω των 18), πράγμα το οποίο αναγράφεται στη συσκευασία μόνο στα αγγλικά. Επίσης, βρέθηκε να πωλείται σε χώρους όπου πωλούνται παιχνίδια, καθώς και σε πολυκαταστήματα. Οι δε οδηγίες προφύλαξης ήταν μόνο στα αγγλικά, ενώ δεν έφερε στοιχεία του υπεύθυνου για τη διάθεσή του στην αγορά.

Επιπλέον, το laser pointer που έχει ως εξάρτημα δε συνοδεύεται από πιστοποιητικό αναγνωρισμένου εργαστηρίου της ΕΕ, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, το οποίο να πιστοποιεί ότι κατατάσσεται στην τάξη από 2 και κάτω, ώστε να επιτρέπεται η διάθεσή του στην αγορά. Σύμφωνα με η σχετική διάταξη, απαγορεύεται η διάθεση προϊόντων laser της τάξης 3 και πάνω, δεδομένου ότι η χρήση τους από παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα μάτια.

Για το προϊόν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου για να προβούν σε δεσμεύσεις των ποσοτήτων που θα εντοπιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ