Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
Θέλουν ... «νομιμόφρονες κινητοποιήσεις»

«Αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση με ευαγγέλιο την ΚΑΠ και τις επιλογές της ΕΕ συνεχίζουν να κάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες από τη διεκδίκηση του δίκιου τους, διαχωρίζοντας τις διεκδικήσεις σε νόμιμες και παράνομες.

Χτες από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, τόσο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όσο και ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστος Παπουτσής, εμφανίστηκαν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν έχει πολιτική στρατηγική για την ύπαιθρο και δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιλογών.

Ούτε βήμα δεν έκαναν πίσω από τις επιλογές που χρόνια τώρα υιοθετούν και υλοποιούν χέρι χέρι με τη ΝΔ και πληρώνουν οι αγρότες. Αντίθετα με ιδιαίτερη έμφαση τόνισαν πως «η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής πρέπει να υλοποιηθεί».

Αποκαλυπτικοί για το πού το πάνε ήταν όταν αναφέρθηκαν στη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Υποστηρίζουμε τα νόμιμα δικαιώματα των παραγωγών. Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν υιοθετούμε ακραίες μορφές αγώνα που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των άλλων πολιτών» είπαν δίνοντας τη γραμμή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και με το δίκαιο της ΕΕ, επιτρέπεται οι αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους στο δρόμο αλλά όχι και να τον κλείσουν. Επιτρέπεται να διεκδικούν λίγα ψίχουλα παραπάνω για το βαμβάκι αλλά όχι να εναντιώνονται στην ΚΑΠ που σύντομα θα τους πετάξει στην απόσυρση.

Αυτό το δίκαιο που από κοινού υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι στο χέρι των αγροτών να το καταργήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ