Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά

Στους νομούς Θεσσαλονίκης και Πέλλας, οι αγρότες άρχισαν να παρατάσσουν τα τρακτέρ στις άκρες των εθνικών δρόμων και σε πλατείες

Με σειρά περιοδειών, συγκεντρώσεις σε χωριά και άλλες ενημερωτικές εξορμήσεις, τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην πανελλαδική κινητοποίηση της 31ης Γενάρη. Για την καλύτερη οργάνωση και τις μορφές κινητοποίησης που θα ακολουθήσουν, οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ συσκέπτονταν χτες το βράδυ στη Ν. Χαλκηδόνα. Επίσης, πολλοί συνάδελφοι τους στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής άρχισαν να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στις άκρες των εθνικών δρόμων και σε πλατείες χωριών.

Οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού Σερρών ανέβηκαν χτες το πρωί στα τρακτέρ και πήραν το δρόμο για τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, εκεί όπου η Εθνική Οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης διασταυρώνεται με την οδό Θεσσαλονίκης - Προμαχώνα. Για μία ώρα περίπου διέκοψαν την κυκλοφορία και στη συνέχεια δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ολο και περισσότερο οι αγρότες της περιοχής που κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις με αποφάσεις των αγροτικών τους συλλόγων, έχοντας μόνο τη φραστική υποστήριξη των φιλοκυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, υιοθετούν τα αιτήματα της ΠΑΣΥ, όπως απορρόφηση όλης της παραγωγής στο βαμβάκι, το ρύζι και τα άλλα προϊόντα, με τιμές και επιδοτήσεις που θα εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς. Επίσης κατάργηση ποσοστώσεων, κρατική στήριξη της γεωργίας κλπ.

Αλλά και σε άλλες αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τις δύο τελευταίες μέρες, παρατηρείται μια διεύρυνση του πλαισίου των αιτημάτων κάτω από την πίεση των μικρομεσαίων αγροτών που αρνούνται να υποταχτούν στα αποπροσανατολιστικά «πιστεύω» των φιλοκυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών.

Στα Γιαννιτσά όπου παρέταξαν οι αγρότες τα τρακτέρ τους κατά μήκος του δρόμου Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στον κόμβο για την Παραλίμνη, υπάρχει διεύρυνση του πλαισίου των διεκδικήσεων, χωρίς αυτές να περιορίζονται στο βαμβάκι. Σε σύσκεψη των αγροτών υιοθετήθηκαν τα αιτήματα των εκπροσώπων της ΠΑΣΥ που τοποθετήθηκαν για το θέμα αυτό.

Χτες έβγαλαν τα τρακτέρ τους σε αερογέφυρα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και οι αγρότες της Χαλάστρας. Σήμερα το βράδυ οι αγρότες του Δήμου Αξιού συσκέπτονται στα Μάλγαρα και αναμένεται να αποφασιστεί η κάθοδος στην Εθνική Οδό, στις αρχές της βδομάδας, των αγροτών των Μαλγάρων, Κυμίνων και Βραχιάς.

Στη Θάσο σήμερα πραγματοποιούν σύσκεψη οι αγρότες του νησιού για τη δημιουργία τοπικής ΠΑΣΥ και τον προγραμματισμό του συλλαλητηρίου της 31ης Γενάρη.

Τέλος, στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από προχτές και οι βαμβακοπαραγωγοί της Χαλκιδικής που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Βάλτας και στη Νέα Φώκαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ