Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ATE
Θύματα της αντεργατικής πολιτικής οι καθαρίστριες

Χειροτέρευσε η θέση τους, κατήγγειλε στη Βουλή ο Δ. Τσιόγκας

Θύματα του Προεδρικού Διατάγματος για τους συμβασιούχους έπεσαν οι 570 περίπου καθαρίστριες, που απασχολούνται πανελλαδικά στην Αγροτική Τράπεζα, αφού το καθεστώς της μερικής απασχόλησής τους που ίσχυε επί ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται σήμερα με χειρότερους όρους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι καθαρίστριες της ΑΤΕ. Συγκεκριμένα είπε ότι οι εν λόγω εργαζόμενες υπέγραφαν κάθε μήνα συμβάσεις, απασχολούνταν εκ περιτροπής και για αυτό έχουν χαρακτηριστεί μερικής απασχόλησης. Ανέφερε δε ότι πλέον απασχολούνται καθημερινά με συμβάσεις αορίστου χρόνου και έχουν το ίδιο ή και περισσότερο ωράριο από ό,τι είχαν. Για το θέμα, είπε, έχει επιληφθεί το ΑΣΕΠ και εκτίμησε ότι καμία καθαρίστρια «δε θα χάσει τη θέση της».

Η ΑΤΕ παρανομεί με τις κυβερνητικές ευλογίες, τόνισε στην παρέμβασή του ο Δ. Τσιόγκας και είπε ότι οι καθαρίστριες ένα μήνα δούλευαν και ένα μήνα ήταν στο ταμείο ανεργίας με μέσο όρο αποδοχών 570 ευρώ, μαζί με απασχόληση δύο Σάββατα το μήνα. Τώρα, συνέχισε, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα δουλεύουν λιγότερο από τέσσερις ώρες και αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουν ένα ένσημο την ημέρα. Οι ίδιες, αλλά και εμείς, είπε, ζητάμε πλήρες ωράριο, πενθήμερο, επτάωρο, τριανταπεντάωρο, αφού με τη νέα πρόβλεψη θα έχουν μισθό 360 ευρώ το μήνα και δε θα βγουν ποτέ στη σύνταξη. Καταλήγοντας τόνισε:

«Ας αναρωτηθείτε και εσείς οι ίδιοι: Μπορείτε να ζήσετε με 320 ευρώ το μήνα; Μπορείτε να ζήσετε με 3,5 ώρες εργασίας την ημέρα; Εμείς σας ζητάμε να παρέμβετε, να πάρετε μέτρα, να έχουν πλήρες ωράριο, κανονικό μισθό και κανονική Ασφάλιση. Αυτά ζητάμε, κύριε υπουργέ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ