Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Επί τάπητος το μοίρασμα της «πίτας»

Το μοίρασμα της «πίτας» των δημοσίων έργων, μετά τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις - «αναθέσεις έργων» και «βασικός μέτοχος» - αλλά και τα ενδεχόμενα πρόστιμα με τα οποία απειλείται η χώρα μας από την ΕΕ για σημαντικές παραλείψεις στην προστασία του περιβάλλοντος, ήταν τα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς επανέλαβε ότι ήδη έχουν δημοπρατηθεί έργα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το Φλεβάρη το ποσό αυτό θα φτάσει στα 2,5 δισ. ευρώ και μέχρι τέλος του έτους τα 5 δισ. ευρώ. Επίσης δήλωσε πως η απορροφητικότητα του υπουργείου από το Γ' ΚΠΣ έχει φτάσει στο 43,6% (σ.σ. αυτό κυρίως αναφέρεται σε οδικούς άξονες, αφού τα έργα για το περιβάλλον έχουν πιάσει «πάτο»), ενώ πρόσθεσε ότι πήρε και «μπόνους» 500 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Ο Γ. Σουφλιάς ανέφερε ακόμα ότι μέσα στις προτεραιότητές του είναι η στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου σε ενιαίο κτίριο και γι' αυτό εξετάζονται, εκτός από το Βασικό Κέντρο Τύπου στο Μαρούσι, και το κτίριο που στέγαζε την «Αθήνα 2004» στη Νέα Ιωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ