Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ασφυκτική» αστυνομική παρουσία

Αυτό που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Αθήνας, την όλο και πιο ασφυκτική παρουσία των αστυνομικών που «συνοδεύεται» από έξαρση των κρουσμάτων αυταρχισμού και βίας, επιβεβαιώνουν τώρα και τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα και αφορούν στην αστυνόμευση των κεντρικών πλατειών της πρωτεύουσας τον περασμένο Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, δυνάμεις 1.172 αστυνομικών πραγματοποίησαν 5.067 ελέγχους, προσήχθησαν 773 ύποπτοι - σύμφωνα με την κρίση των αστυνομικών - και συνελήφθησαν 13 άτομα. Στο πρόγραμμα που έχει σκοπό, όπως αναφέρεται, την «έντονη αστυνομική παρουσία και τους ελέγχους πολιτών και οχημάτων» συμμετείχαν 939 αστυνομικοί από τις δυνάμεις ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν 1.318 έλεγχοι, προσήχθησαν 206 ύποπτα άτομα και συνελήφθησαν 80 άτομα. Στα αντίστοιχα στοιχεία του Νοέμβρη, οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν μικρότερες, καθώς οι αστυνομικοί τάξης ήταν 786, ενώ οι αντίστοιχοι της ασφαλείας ήταν 197.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τις 25 Μάη 2004 και σε αυτό συμμετέχουν και υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ