Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Τετράωρη στάση στις 31 Γενάρη

Ερωτήματα προκαλεί η πολιτική απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση της ΝΔ
Ερωτήματα προκαλεί η πολιτική απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση της ΝΔ
Ενώ τα προβλήματα, που ταλανίζουν τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους, συνεχώς διογκώνονται και οξύνονται, εξαιτίας της συνεχιζόμενης και από την κυβέρνηση της ΝΔ πολιτικής απαξίωσης της επιχείρησης, η διορισμένη διοίκησή της, όπως και το αρμόδιο υπουργείο (Ανάπτυξης), αρνούνται να συναντηθούν με το σωματείο εργαζομένων. Ιδιαίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σαλαγκούδης, παρότι έχει στα χέρια του επιστολή του σωματείου για συνάντηση από τον προηγούμενο Ιούλη, ακόμα δεν έχει «δεήσει» να δεχτεί το αίτημα.

Αντίθετα, έχουν ξεκινήσει το διορισμό των «δικών τους παιδιών», ημετέρων και αποστράτων, όπως κάνανε την προηγούμενη Τρίτη, τοποθετώντας ως προϊστάμενο ασφαλείας (αφού απομάκρυναν απ' αυτή τη θέση τον εργαζόμενο που κάλυπτε τη θέση) στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, τον απόστρατο στρατηγό Χρήστου. Μάλιστα, όπως μάθαμε, με τον παχυλότατο μισθό των 2.500 ευρώ.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μετά από πρόταση των εκπροσώπων του ταξικού συνδυασμού «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ) στο ΔΣ του σωματείου, αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 4ωρης στάσης εργασίας ανά βάρδια, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Γενάρη.

Καταγράφοντας τα προβλήματα (εκκρεμότητα νέας ΣΣΕ, εργολάβοι, προσλήψεις προσωπικού, νέο οργανόγραμμα, διάθεση σκουριάς κ.ά.), καθώς και τις ανέξοδες υποσχέσεις ή τις διαρρέουσες φήμες περί πρότασης για διετή ΣΣΕ, όπου εκεί θα εξεταστεί το σύνολο των αιτημάτων σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, που ετοιμάζεται να καταθέσει η διοίκησή της, ο συνδυασμός του ΕΑΜ με ανακοίνωσή του, καταλογίζει ευθύνες στην πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) που δεν αντέδρασαν. Διαπιστώνουμε, επισημαίνει, ότι όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, στα πλαίσια της γενικότερης συναίνεσης, εφαρμόζεται η ίδια πολιτική απαξίωσης της εταιρίας, με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Μήπως, τελικά, καλλιεργείται εντατικά το έδαφος, ώστε, κάποια στιγμή, να έρθει κάποιος «μνηστήρας» στον οποίο θα παραδοθεί η εταιρία και ο ορυκτός πλούτος της χώρας;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ