Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Ταϊλάν

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε συγκέντρωση συμπαράστασης και πορεία, απευθύνει η Επιτροπή Φορέων και Οργανώσεων που έχει συγκροτηθεί για την απελευθέρωση και τη μη έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Ταϊλάν. Οι παραπάνω κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Φλεβάρη, όπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Επιτροπή.

Η Επιτροπή κάλεσε «όλους όσοι εκδήλωσαν μέχρι τώρα τη συμπαράστασή τους να κλιμακώσουν συγκεκριμένα και πρακτικά τις αγωνιστικές ενέργειες και κινητοποιήσεις τους». Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Αντανασιώτης, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ταϊλάν. Ωστόσο, αν και μέχρι σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι έχει θετική διάθεση, δεν καταλήγει σε σαφή και οριστική τοποθέτηση. Με αποτέλεσμα, ο Ταϊλάν να παραμένει εδώ και δέκα μήνες στη φυλακή. Σημειώνουμε ακόμα ότι η υγεία του αγωνιστή έχει κλονιστεί από πολυήμερη απεργία πείνας, την οποία είχε ξεκινήσει διαμαρτυρόμενος για τη μη οριστική έκβαση. «Η υπόθεση δεν μπορεί να εκκρεμεί επ' αόριστον», σημείωσε ο Α. Αντανασιώτης.

«Εκείνο που προέχει είναι η πίεση στον υπουργό και την κυβέρνηση, γιατί ύποπτα σιωπά. Αυτό που θέλουν, υπογράμμισε, είναι να βάλουν αρχή στην εφαρμογή των γενικών αντιτρομοκρατικών νόμων. Δεν αφορά μονάχα τον Ταϊλάν, αλλά όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό. Να πιέσουμε να μην περάσει αυτή η λογική», δήλωσε ο Δημ. Αγκαβανάκης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ. Και κάλεσε τα σωματεία, που στο σύνολό τους σχεδόν είχαν πάρει αποφάσεις συμπαράστασης, να ξαναβγάλουν ανακοινώσεις και να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση. «Στόχος είναι, σημείωσε σχετικά, να πάμε με καλύτερους όρους. Η μέρα του συλλαλητηρίου να ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση του Ταϊλάν».

Η Επιτροπή απαίτησε άμεσα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ δήλωσε ότι δε θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και με πρόσθετες πρωτοβουλίες, πέρα από τη συγκέντρωση - διαδήλωση τον ερχόμενο μήνα, στην κατεύθυνση ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με επιτροπή δικηγόρων που εκπροσωπεί κρατούμενους φυλακών (2018-01-26 00:00:00.0)
Αποφυλακίστηκε ο Σινάν Μποσκούρτ (2005-02-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Ταϊλάν (2004-12-14 00:00:00.0)
Επιδεινώθηκε η υγεία του Ταϊλάν (2004-11-25 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τη μη έκδοση του Ταϊλάν (2004-10-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ταϊλάν (2004-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ