Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξω οι χορηγοί από τα σχολεία

Κείμενο διαμαρτυρίας όλων των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων σε διημερίδα για την Τεχνική Εκπαίδευση

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων ως χορηγών στη διημερίδα που οργανώνεται για τη «Δομή και τις Προοπτικές της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» (28-29/1/05) εκφράζουν τα ΔΣ των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης (4 στα 5 ΔΣ). Επίσης, την έντονη ανησυχία και αντίθεσή τους για το γεγονός ότι η θεματολογία των εισηγήσεων της διημερίδας κυριαρχείται από τη λογική της σύνδεσης της ΤΕΕ με τις «απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς και τις ανάγκες των επιχειρήσεων».

Στο σχετικό κείμενο, όπου υπογράφουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σημειώνεται πως η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε τη στιγμή που «... σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά του όργανα, που εκφράζουν τη συντριπτική του πλειοψηφία, είναι αντίθετος στην πολιτική που προωθεί την κατάρτιση στη θέση της Εκπαίδευσης και παράγει τους αυριανούς καταρτίσιμους - απασχολήσιμους - δηλαδή εργαζόμενους μιας χρήσης, που θα ανακυκλώνουν απλώς την ανεργία. Οταν η υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης αποτελεί ζωτική κοινωνική ανάγκη».

Σε άλλο σημείο του κειμένου δηλώνουν ότι δε θα ανεχθούν να γίνει η Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση πεδίο δράσης επιχειρηματικών συμφερόντων και πως η δημόσια εκπαίδευση χρειάζεται γενναία οικονομική χρηματοδότηση και όχι τις λεγόμενες «ευγενικές χορηγίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ