Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του προέδρου του ΔΣΑ»

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα ανέφερε σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός, ότι δηλαδή οι διοικητικοί δικαστές με απαράδεκτες και προκλητικές προσωρινές διαταγές "πάγωσαν" πειθαρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί συνολικά σε επτά δικηγόρους».

Αυτά αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, προσθέτοντας ότι οι ισχυρισμοί του προέδρου του ΔΣΑ είναι αβάσιμοι και παραπλανητικοί και πως θίγουν την αξιοπιστία και το κύρος των διοικητικών δικαστών. Η Ενωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα ότι «οι δικαστές ενήργησαν στα πλαίσια που τους παρέχει ο Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας και πως εφάρμοσαν την πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), χορηγώντας προσωρινές διαταγές αναστολής εκτέλεσης, χωρίς να εκδοθεί μέχρι σήμερα απόφαση σε αίτηση αναστολής».

Με ανακοίνωσή του το προεδρείο της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων επιμένει σε όσα έχει πει για τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστών και κατηγορεί την Ενωση Διοικητικών Δικαστών ότι προσπαθεί να αποκρύψει περιπτώσεις προκλητικής δικαιοδοτικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ