Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ
Εκτενής ημερήσια διάταξη

ΝΤΑΒΟΣ-ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ.--

Το «Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ» (ΠΚΦ) επέστρεψε στον «αρχικό τόπο» του εγκλήματος και γέννησής του, στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, μετά την 4η Σύνοδο που έγινε στη Βομβάη και όπου ο πολύ σημαντικός αριθμός των εκπροσώπων των φτωχών και περιθωριοποιημένων που συμμετείχαν τη σημάδεψαν και τη ριζοσπαστικοποίησαν εν μέρει...

Στο ΠΚΦ, που άνοιξε τις πύλες του χτες, θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 120.000 ακτιβιστές από εκατοντάδες οργανώσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι τονίζουν: «Η ατζέντα του Φόρουμ έχει διευρυνθεί και περιέχει σημαντικό αριθμό προτάσεων για οργανωτικές και μεθοδολογικές τροποποιήσεις για την επίλυση των παγκόσμιων ζητημάτων»... Ενα τέτοιο σημαντικό θέμα είναι και η «ανάγκη της ίδρυσης διεθνών οργανισμών», βλ. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Παγκόσμια Τράπεζα. Τόσο ριζοσπαστική ατζέντα... Εννοείται ότι σημείο αιχμής είναι η διεθνής αλληλεγγύη καθώς επίσης η «Παγκόσμια Εκκληση για Δράση Ενάντια στη Φτώχεια» αλλά και τα πλάνα δράσης για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επόμενη Σύνοδο του G8 - που θα λάβει χώρα στη Σκοτία - δηλαδή της Συνόδου των Πλουσίων.

Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το «παρών» θα δώσει και ο Αμερικανός επιχειρηματίας Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα για την πρόθεση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να αντικαταστήσει όλα τα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών του δημοσίου από τα Windows της Microsoft (συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς) στο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα και δωρεάν Linux.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ