Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Επιφυλάξεις για την προφορική συνέντευξη

Επιφυλάξεις για την καθιέρωση της προφορικής συνέντευξης ως κριτηρίου που θα συνυπολογίζεται μαζί με άλλα για την πρόσληψη στο Δημόσιο, που προβλέπει νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται από σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, εκφράζει με έκθεσή της η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η πρόβλεψη του νομοσχεδίου ότι μια αρνητική γνώμη της επιτροπής που κάνει τη συνέντευξη θα ανατρέπει όλα τα υπόλοιπα τυπικά κριτήρια (σπουδές, χρόνος εμπειρίας κ.α.) δε συνάδει με τα όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου. Σε αυτήν τονίζεται ότι σκοπός της συνέντευξης είναι η αξιολόγηση της προσωπικότητας του υποψηφίου και όχι η ανατροπή των υπόλοιπων κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η καθιέρωση της προφορικής συνέντευξης επικρίθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τους εκπροσώπους των συνδικάτων. Οπως είχε τονίσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας η προφορική συνέντευξη, όπως έχει δείξει η εμπειρία από την εφαρμογή της σε διάφορους χώρους, αξιοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση για την τακτοποίηση των «ημετέρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ