Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μπλόκα επιμονής!

Από την κινητοποίηση στην Καρδίτσα
Από την κινητοποίηση στην Καρδίτσα
Στα μπλόκα του αγώνα παρέμεναν και χτες οι Θεσσαλοί αγρότες, ενισχύοντας τις θέσεις τους με νέα τρακτέρ και προχωρώντας σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των δρόμων. Σήμερα στη μάχη μπαίνουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες των Τρικάλων, που θα συγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, στην Εθνική Οδό Λάρισας - Τρικάλων, έξω από το εκκοκκιστήριο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως εκφράζεται με ανακοινώσεις εργατικών συνδικάτων, συλλόγων βιοτεχνών κι εμπόρων και με αγωνιστικές παρουσίες στα μπλόκα μαθητών, σπουδαστών, αλλά και συνταξιούχων. Να υπενθυμίσουμε ότι την πρώτη μέρα της κινητοποίησης, τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Καρδίτσας προκήρυξαν 2ωρη στάση εργασίας, εκφράζοντας εμπράκτως την αγωνιστική συμπαράταξη των εργαζομένων με τη μαχόμενη αγροτιά.

Στο Δέλτα Καρδίτσας, οι μαχόμενοι παραγωγοί έμειναν, για δεύτερη μέρα, στην έπαλξη του αγώνα, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και καλώντας τους συναδέλφους τους από τα χωριά του νομού, που ακόμη δεν έχουν κάνει το βήμα να βγουν στην κινητοποίηση, να ενωθούν μαζί τους.

Στο Νομό Λάρισας παρέμειναν τα μπλόκα στο δρόμο Λάρισας - Κοζάνης από αγρότες του Τυρνάβου, στο χωριό Δαμάσι, αμπελοκαλλιεργητές και στο δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων, στο ύψος των Χαλκιάδων, ενώ χτες στήθηκε ένα νέο, δυναμικό μπλόκο στην είσοδο της Αγιάς.

Από το μπλόκο στον Τύρναβο
Από το μπλόκο στον Τύρναβο
Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λάρισα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μπλόκων και των Επιτροπών Αγώνα, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ. Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε συνέντευξη Τύπου κι έγινε ενημέρωση για την πορεία της κινητοποίησης και την προοπτική του αγώνα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, κατήγγειλε τις απειλές που εκτοξεύτηκαν από εκπροσώπους της αστυνομίας σε αγρότες που συμμετέχουν στον μπλόκο της Αγιάς, ότι θα σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος τους και θα ασκηθούν διώξεις με τη γνωστή κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Και κάνοντας λόγο για κυβερνητική υποκρισία, υπενθύμισε ότι στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν, με περίσσιο στόμφο πριν λίγες ημέρες, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το δρόμο της καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων, μιμούμενοι τους προκατόχους τους στην κυβέρνηση.

Πάντως, κάλεσε την κυβέρνηση να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών δε θα περάσει. Ακόμη, αναφερόμενος στα αθηναϊκά ΜΜΕ, τόνισε ότι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, επιχειρώντας να περάσουν το μήνυμα ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις τελείωσαν και να υπονομεύσουν την ενωτική πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς, αναφερόμενα σε «γαλάζιους», «πράσινους» και «κόκκινους» αγρότες.

Ο Γ. Πατάκης ξεκαθάρισε ότι η 31η Γενάρη είναι η απαρχή ενός μακρόπνου αγώνα, που ως στόχο έχει τη σύγκρουση και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, επαναλαμβάνοντας ότι στις κινητοποιήσεις αυτές συμμετέχουν αγρότες όλων των πολιτικών αποχρώσεων στη βάση των κοινών τους προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ