Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Καταδικάζει η ... «απελευθέρωση»

Τα τεράστια προβλήματα που επιφέρει η λεγόμενη «απελευθέρωση» (μέσω της υιοθέτησης σχετικών κοινοτικών οδηγιών) της ναυτιλίας στις εργασιακές σχέσεις των ναυτεργατών, στην ασφάλεια και τη συχνότητα των δρομολογίων μετέφερε με Ερώτησή της χτες στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη.

Στη λογική του ευρω - μονόδρομου κινήθηκε η απάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν μονομερώς η οποιαδήποτε χώρα να μη συμμορφωθεί με κανονισμούς και οδηγίες που υπάρχουν στην ΕΕ», προσθέτοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτό τον κανονισμό», αφού «εμείς δε θέλουμε η χώρα να πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο». Οσον αφορά στο θέμα των δρομολογίων των πλοίων ο Μ. Κεφαλογιάννης αρκέστηκε σε ευχολόγια, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να υπάρχουν δρομολόγια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

Με την ασκούμενη πολιτική «η κυβέρνηση συμφωνεί αλλά και επαυξάνει», σημείωσε ανταπαντώντας η Ελπ. Παντελάκη θυμίζοντας ότι «ο κανονισμός δεν ήρθε από τον ουρανό, συμφώνησαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις», προσθέτοντας πως «το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με την ουσία αυτής της πολιτικής», αφού «σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών». Ενδεικτικά η Ε. Παντελάκη ανέφερε πως ακόμη και όταν η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει να καταβάλουν στο δημόσιο χρήματα οι εφοπλιστές τότε ο νόμος μένει ανενεργός, με αποτέλεσμα να είναι «κατά δεκάδες τα καράβια χρεωμένα»!

Οσον αφορά στο θέμα του ορισμού της ηλικίας των πλοίων, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «αυτή η πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδα», προειδοποιώντας ότι «θα βρεθείτε στο δίλημμα να έχετε πλωτές νεκροφόρες»! Κατέληξε τονίζοντας ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί «μόνο από το κίνημα των εργαζομένων, τα πληρώματα και τους χρήστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ