Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
Πανστρατιά ενάντια στην κυβερνητική επίθεση

Motion Team

Χαρακτηριστικά πανστρατιάς ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, όπως αυτή εκδηλώνεται και με την προσπάθεια παραπέρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, παίρνει μέρα με τη μέρα ο αγώνας των εργαζομένων, των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ στη χώρα. Δίνουν αγώνα όχι μόνο ενάντια στην παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ενάντια στο ήδη εξοντωτικό ωράριο που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα ταξικά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη. Ταυτόχρονα, σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και μικρούς εμπόρους οργανώνουν την αντίστασή τους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την κυβέρνηση και το πολυεθνικό κεφάλαιο.

Αθήνα

Η συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας των εργαζομένων έχει οριστεί στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας. Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο, στον πεζόδρομο της Ερμού (Ερμού και Βουλής), αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα. Μετά το τέλος του ΔΣ θα ακολουθήσει πικετοφορία στην Ερμού. Καθημερινά, τα σωματεία του κλάδου οργανώνουν εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Για σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί εξόρμηση στην επιχείρηση «ΜΑΚΡΟ», τα «ΒΙΛΑΤΖ ΠΑΡΚ», και το σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΦΟΥΡ». Στην κατεύθυνση της πλατιάς ενημέρωσης και συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία, στελέχη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ εξορμούν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Σήμερα, εξορμήσεις θα γίνουν στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και το πολυκατάστημα «Χόντος Σέντερ» στην Πατησίων.

Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία προετοιμασίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργανώνουν αύριο, Πέμπτη στις 8 το βράδυ στη συμβολή των Τσιμισκή με Αριστοτέλους, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στο εμπόριο και τις υπηρεσίες. Καθημερινά, συνδικαλιστές των σωματείων που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση, πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στα καταστήματα του κέντρου και της περιφέρειας. Παράλληλα με τη δουλιά για την επιτυχία της συγκέντρωσης, τα μέλη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων δίνουν τη μάχη και για την επιτυχία της απεργίας. Η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, με απόφασή της, καλεί τους λογιστές που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα, να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην 24ωρη απεργία.

Σήμερα, συνδικαλιστές θα περιοδεύσουν στα καταστήματα της οδού Εγνατίας και στα καταστήματα του Μασούτη, και της Καρφούρ - Μαρινόπουλος, στο κέντρο και στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο εμπόριο στέκονται και οι νέοι του ΠΑΜΕ, που με δικές τους πρωτοβουλίες ενημέρωσης παλεύουν για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου. Χτες βράδυ με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε πανεξόρμηση στα καταστήματα της Καλαμαριάς που ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση ενημέρωσης για τις επιδιώξεις κυβέρνησης και εμπορικού κεφαλαίου που υπηρετούνται από τα σχέδια απελευθέρωσης του ωραρίου.

  • Στην Πάτρα, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων καλούν σε κοινή σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη 2 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο, στα γραφεία του ΠΑΜΕ, για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση του κοινού αγώνα.
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα, 7 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο για το θέμα του ωραρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ