Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Και τώρα... τελικό

Μέχρι και... τελικό βλέπει πλέον ο Πανιώνιος

Sportidea

Μέχρι και... τελικό βλέπει πλέον ο Πανιώνιος
Με τέτοιες εμφανίσεις πως να μην κάνουν όνειρα κατάκτησης ευρωπαϊκού τροπαίου στον Πανιώνιο. Και μπορεί η χτεσινή κλήρωση των ημιτελικών του ΛΕΝ Τρόφι να έφερε αντίπαλο των Νεοσμυρνιωτών την Παρτιζάν Βελιγραδίου, όμως πλέον ο στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από τον τελικό, έστω και εάν αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη στις 19 ή 20 Φλεβάρη και ο επαναληπτικός στις 5 ή 6 Μάρτη στο Βελιγράδι.

Αλλωστε οι «κυανέρυθροι» απέδειξαν ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουν και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, όπως έκαναν και κόντρα στην ιταλική Καμόλι. Μπορεί η ήττα στο πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία με 8-4 να μην τους έδινε και πολλές ελπίδες, εντούτοις με την επικράτηση 13-8 στο δεύτερο αγώνα ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι. Η ελληνική ομάδα αν και χρειάστηκε την παράταση (κανονικός αγώνας 11-7) αφού έχει ισοφαρίσει την ήττα με 4 γκολ εντούτοις χάρις στο γκολ του αρχηγού της Κώστα Λούδη 57`` πριν το τέλος σφράγισε την πρόκριση. Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα της παράτασης οι Ιταλοί είχαν μειώσει σε 11-8 αλλά το δρόμο άνοιξε ο Ούγγρος παίκτης του Πανιωνίου Ζέκελι που έγραψε το 12-8. Καθοριστική σε αυτό το σημείο και μέχρι το γκολ του Λούδη πάντως ήταν η άμυνα των γηπεδούχων που δεν άφησε περιθώρια στην ιταλική ομάδα. Τα επτάλεπτα: 4-3, 1-2, 5-1, 1-1, (παράταση) 0-1, 2-0. Πανιώνιος: Ζέκελι 4, Αφρουδάκης 3, Λούδης 2, Καλακόνας 2, Αναστασιάδης 2.

  • Με μια ακόμη ήττα συνέχισε τις υποχρεώσεις του για τον όμιλο στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός αφού οι ηττήθηκε και από την Μπρέσια εντός έδρας με 7-6 παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1-0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ