Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισε η 2η δίκη για τον «ΕΛΑ»

Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο Παύλος Σερίφης

Ο αυτεπάγγελτος από το δικαστήριο ορισμός συνηγόρων στον Κώστα Αγαπίου οδήγησε χθες στην αναβολή για αύριο της συνέχισης της εκδίκασης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της δεύτερης δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «ΕΛΑ». Η δίκη άρχισε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες φυλακές στον Κορυδαλλό με την ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων, που είναι οι: Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου, Χρήστος Τσιγαρίδας, Ειρήνη Αθανασάκη, Μιχάλης Κασσίμης και Γιάννης Σερίφης.

Οι πέντε πρώτοι κατηγορούνται για οκτώ εκρήξεις σε υπουργεία, Εφορίες και αστυνομικά τμήματα, την περίοδο 1987, υπόθεση που είχε παραλειφθεί από την κύρια δικογραφία του ΕΛΑ, καθώς τα αδικήματα είχαν θεωρηθεί παραγεγραμμένα λόγω παρέλευσης 15ετίας. Αργότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κρίθηκε ότι επειδή οι στόχοι των επιθέσεων ήταν κοινωφελείς οργανισμοί η παραγραφή των αδικημάτων είναι 20ετής.

Ο Γιάννης Σερίφης κατηγορείται για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς των ΜΑΤ στον Περισσό, το 1994, από την οποία σκοτώθηκε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος.

Με την έναρξη της δίκης, ο Κώστας Αγαπίου είπε ότι η απόφαση είναι προκατασκευασμένη. Η διαδικασία είναι παράνομη, στηρίζεται σε ένα κατασκεύασμα που είναι νομικά αστήρικτο και λογικά αβάσιμο. Η νομιμότητα υποκύπτει σε σκοπιμότητες. Η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στη δίκη θα είναι ενεργός μη συμμετοχή και ο ορισμός συνηγόρων εκ μέρους του θα ήταν υπέρβαση των στόχων του και νομιμοποίηση μιας παράνομης διαδικασίας.

Τελικά, το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης του Κ. Αγαπίου, επιλέγοντας από τον κατάλογο των δικηγόρων τους Αγγελο Βαρούτση, Ευστάθιο Βλάντη και Παναγιώτα Γεωργίου και διέκοψε για αύριο στις 9.30 το πρωί, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους τρεις δικηγόρους ο διορισμός τους. Αύριο, αναμένεται νέα διακοπή της δίκης, ώστε οι διορισμένοι συνήγοροι του Κ. Αγαπίου να ενημερωθούν επί του κατηγορητηρίου.

Ο Αγγελέτος Κανάς, διά του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι θέλει η δίκη να διεξαχθεί.

Αποφυλακίστηκε ο Π. Σερίφης

Δεκτή έκανε χθες το Πενταμελές Εφετείο την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε για λόγους υγείας ο καταδικασθείς στην υπόθεση της «17 Ν» Παύλος Σερίφης. Το δικαστήριο επέβαλε στον Παύλο Σερίφη χρηματική εγγύηση 6.000 ευρώ, του απαγορεύει την έξοδο από το νομό Αττικής και του επιβάλλει την υποχρέωση της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ