Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δικομματική διαπάλη για τα «κουκιά»

«Μπάχαλο», συνυφασμένο απόλυτα με το γενικότερο παιχνίδι συμφερόντων μεταξύ των εκπροσώπων από τα δυο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατανομή της... πίτας στον ελληνικό αθλητισμό, επικράτησε χτες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στη συνεδρίαση για την εκλογή καινούριου προέδρου. Ο «πόλεμος» που είχε ανοίξει εδώ και καιρό μεταξύ παραγόντων Ομοσπονδιών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και άλλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κορυφώθηκε χτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπου ο μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος, ιδιοκτήτης του «Αντεννα» και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, Μίνως Κυριακού, προερχόμενος από την Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Χόρτου (που σημειωτέον ιδρύθηκε μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας) αναμενόταν να αναλάβει και τυπικά την προεδρία. Σημειώνεται ότι... λάδι στη φωτιά είχε ρίξει πριν λίγες ημέρες η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού να... σπάσει την Ομοσπονδία παγοδρομίας σε τέσσερις επιμέρους ομοσπονδίες αθλημάτων (Κέρλινγκ, Σκέλετον, Παγοδρομία, Μπόμπσλεϊ).

Χτες σημειώθηκε εμπλοκή στη σύγκλιση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με αποτέλεσμα να αναβληθούν για άγνωστη ημερομηνία οι προγραμματισμένες εκλογές. Ολα ξεκίνησαν όταν εκπρόσωποι 13 αθλητικών ομοσπονδιών αποχώρησαν ή δε δήλωσαν «παρών», πριν αρχίσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καταγγέλλοντας τον υφυπουργό Αθλητισμού για μεθοδεύσεις και προσπάθεια να περάσει η κυβερνητική γραμμή στην εκλογή του προεδρείου παγοδρομιών, προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερους ψήφους οι εκλεκτοί του. Ετσι αποφασίστηκε αναβολή της όλης διαδικασίας αφού θα συμμετείχαν οι 23 από τις 36 ομοσπονδίες. Η νέα ημερομηνία για τη σύγκληση της Ολομέλειας θα αποφασιστεί από το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Νίκο Φιλάρετο. Οι ομοσπονδίες που αποχώρησαν διά των εκπροσώπων τους είναι: ΣΕΓΑΣ (στίβος), ΕΟΚ (μπάσκετ), ΕΚΟΦ (υγρός στίβος), ΕΟΑΒ (άρση βαρών), ΕΓΟ (γυμναστική), ΕΠΟ (ποδόσφαιρο), ΟΧΕ (χάντμπολ), πινγκ πονγκ, μπάντμιντον και μπέιζμπολ.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου κράτησε και αυτός αποστάσεις από τη σύγκληση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι δε θα παραστεί στις αρχαιρεσίες για «λόγους αρχής».

Ας σημειωθεί τέλος ότι μπορεί για την εκλογή προέδρου να υπήρχε μόνο η υποψηφιότητα Κυριακού εντούτοις για όλες τις υπόλοιπες θέσεις της Ολομέλειας της ΕΟΕ τα πράγματα παραμένουν ρευστά σχετικά με τους εκπροσώπους που τις διεκδικούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ