Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Οι ταξικές δυνάμεις απαντούν στο διάλογο - απάτη

Συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια

Τη στιγμή που όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται το τελευταίο διάστημα ότι ο λεγόμενος εθνικός διάλογος για την Παιδεία είναι μια απάτη, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας ετοιμάζεται να ξανασυνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 16/2. Από την άλλη και οι ταξικές δυνάμεις των εκπαιδευτικών ετοιμάζουν την αγωνιστική απάντησή τους. Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, την ίδια μέρα που οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών θα διαπραγματεύονται το πώς θα υλοποιηθεί η παράδοση του εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «πρόκληση» τη στάση των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τονίζοντας: «Την ίδια ώρα που οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ θα συνδιαμορφώνουν την ατζέντα του διαλόγου- απάτη μαζί με την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ, το ΣΕΒ και τους λοιπούς εταίρους τους, αποφάσισε η ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση στήριξης των επιλογών τους στο ΥΠΕΠΘ». Και εξηγεί ότι: «Δεν έχουν πρόβλημα διχασμένης προσωπικότητας. Επιχειρούν απλά να μετατρέψουν σε συνενόχους όλους τους εκπαιδευτικούς, να τους βάλουν να διαδηλώνουν υπέρ του "διαλόγου" και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας καλεί τους εκπαιδευτικούς «να συμμετάχουν μαζικά στη συγκέντρωση στα Προπύλαια:

  • Καταγγέλλοντας το διάλογο- απάτη
  • Απαιτώντας την αποχώρηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και κοινωνικών φορέων που δίνουν άλλοθι στην υλοποίηση των αντιδραστικών-αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ
  • Να εκφράσουν απειθαρχία και ανυπακοή στις αποφάσεις κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου συνεχίζοντας τον αγώνα με βάση το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ».
Αγωνιστικές αποφάσεις συλλόγων

Με συνέπεια στις αγωνιστικές αποφάσεις που είχε λάβει το προηγούμενο διάστημα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» απευθύνει στους δασκάλους κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 16/2 και έχει εξαγγείλει για την ίδια μέρα τρίωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και 3 πρώτες του απογευματινού). Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες αγωνιστικές αποφάσεις συλλόγων και ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ