Κυριακή 13 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απάντηση με απεργία στις 17 Μάρτη

Σε νέα φάση περνάει η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου ένα σχεδόν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ. Από την τακτική της «ήπιας προσαρμογής» σιγά σιγά, αλλά καθαρά, η κυβέρνηση «δείχνει τα δόντια της», επιβεβαιώνει περίτρανα ότι επάξια συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το άνοιγμα του «εργασιακού» την περασμένη Πέμπτη στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, η λύση - βόμβα στο Ασφαλιστικό των τραπεζών που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, αλλά και οι νέες αποφάσεις που κυοφορούνται στην Εαρινή Σύνοδο της ΕΕ για την επιτάχυνση της Στρατηγικής της Λισαβόνας δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα έφοδο στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ολα αυτά σε ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον για την εργατική λαϊκή οικογένεια, που χαρακτηρίζεται από αύξηση της ανεργίας, της ακρίβειας, τη μείωση μισθών και συντάξεων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χτυπάει λαϊκό προσκλητήριο αντίστασης και αντεπίθεσης. Στην πανεργατική σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, το ΠΑΜΕ απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας στις 17 Μάρτη να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να συντονίσουν τη δράση τους.

Ηδη μια σειρά ομοσπονδιών και συνδικάτων, οι οδηγοί, οι κλωστοϋφαντουργοί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συντονίζονται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση. Στις 17 Μάρτη όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις συγκλίνουν σε μια κοινή πορεία. Δίνουν απάντηση στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο. Αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης. Προετοιμάζουν την απεργιακή κινητοποίηση.

Αυτή τη στιγμή η παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, ειδικά στα πρωτοβάθμια σωματεία, η πολύμορφη δράση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να παρθούν αποφάσεις για την απεργιακή κινητοποίηση είναι το σημείο «κλειδί». Και αυτό το καθήκον γίνεται ακόμα πιο επείγον, καθώς η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ ακόμα μια φορά προσχωρεί στον «κοινωνικό διάλογο», γίνεται το φύλλο συκής για να μπορέσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει νέα αντεργατικά μέτρα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που στηρίζεται, αλλά και αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων είναι η βάση που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις, να εξοπλίσει και να παρακινήσει ώστε πιο πολύ εργαζόμενοι να μπούνε στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις η κινητοποίηση αυτή να κερδίσει το νου και τις καρδιές πλατιών εργατικών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ