Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ολοι γνώριζαν...

Και η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας ήξερε για τις επιθέσεις πριν την 11η Σεπτέμβρη...

H Ομοσπονδιακή Διοίκηση (Πολιτικής) Αεροπορίας των ΗΠΑ παραδέχτηκε πως στο διάστημα μεταξύ του Απρίλη και του Σεπτέμβρη του 2001 (πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη του ίδιου έτους...) έδωσε στοιχεία από 52 εκθέσεις των μυστικών πληροφοριών στους αξιωματούχους των πολιτικών αεροδρομίων της χώρας, τα οποία κατέγραφαν πως μέλη της Αλ Κάιντα πιθανότατα να προχωρούσαν σε καταλήψεις αεροσκαφών.

Η άγνωστη έως χτες παραδοχή της Ομοσπονδιακής Διοίκησης (Πολιτικής) Αεροπορίας των ΗΠΑ εμπεριέχεται στο χοντρό φάκελο της «ανεξάρτητης» επιτροπής που διερεύνησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη. Η ανεξάρτητη επιτροπή φέρεται επιπλέον να έχει καταγράψει πως παρά την πρότερη ενημέρωση που έλαβε η Ομοσπονδιακή Διοίκηση της Πολιτικής Αεροπορίας από τις μυστικές υπηρεσίες «δεν προέβη σε κανένα μέτρο αυξημένης ασφάλειας»... Η δικαιολογία που φέρεται πως έδωσε η Ομοσπονδία Διοίκησης Αεροπορίας είναι πως οι πληροφορίες που έλαβε «δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποτροπή των επιθέσεων»...

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύφθηκε από έγγραφα των Εθνικών Αρχείων, τα οποία έγιναν διαθέσιμα σύμφωνα με το Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Τάιμς της Ν. Υόρκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ